Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιάννης Εριφυλλίδης | Γιατί είμαι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Ποτάμι

image_print
Ανήκω στη γενιά που βίωσε και βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με τον πιο σκληρό τρόπο. Στη γενιά που είδε τους κόπους των γονιών μας να γκρεμίζονται μέσα σε μερικούς μήνες, στη γενιά που καθημερινά ζει έναν απίστευτο παραλογισμό, στη γενιά που δεν φαίνεται να μπορεί να βρει κάποια διέξοδο, κάτι καινούριο στο οποίο να μπορεί να πιστέψει.
Η χειρότερη συνέπεια της κρίσης είναι ότι μας έκανε να πάψουμε να ονειρευόμαστε. Και αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει. Όλα μπορούν να διορθωθούν αν υπάρχει θέληση, όραμα και διάθεση για αλλαγή.
Γι’ αυτό και πιστεύω στο σύνθημά μας: αλλάζουμε τα πάντα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα!
Δεν πιστεύω ότι αμφιβάλλει κανείς πια πως το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα παλιά κόμματα απέτυχαν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό όμως που μου είναι δύσκολο να καταλάβω είναι γιατί τόσος κόσμος επιμένει να ψηφίζει τα ίδια κόμματα και τα ίδια πρόσωπα που μας οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση.
Η λογική λέει ότι νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες έξω από τους παλιούς κομματικούς σχηματισμούς έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κάτι διαφορετικό. Και αυτό το διαφορετικό, αν επικρατήσει η λογική, δεν χρειάζεται να είναι και ακραίο.
Πολιτικές των άκρων (είτε δεξιών είτε αριστερών) δεν μπορούν να δώσουν τη λύση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διχάσουν ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή όπου θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: όλοι μαζί ενωμένοι να δουλέψουμε για κάτι καινούριο.
Η χώρα μας πρέπει να κυβερνηθεί με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, αλλά και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός από εμάς. Και πιστεύω ότι μόνο το Ποτάμι, με ισχυρή εκπροσώπηση, μπορεί να εγγυηθεί ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί σωστά, θέτοντας τους αναγκαίους φραγμούς στις ακραίες θέσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.
ψ11
Οι βασικές θέσεις μου είναι:
Ισονομία ουσιαστική και για όλους. Οι διακρίσεις, οι εξυπηρετήσεις και οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Τα φαινόμενα αυτά πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Και αν όλοι εσείς πιστέψετε ότι αυτό είναι το σωστό, μπορούν να σταματήσουν άμεσα.
Εργασία για τους νέους. Ανήκω στους «τυχερούς» της γενιάς μου που έφυγαν στο εξωτερικό για να εργαστούν. Πολλοί από τους φίλους μου έμειναν πίσω και είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν για ελάχιστα χρήματα και επιδιώκουν και αυτοί να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Γι’ αυτό επέστρεψα στην Ελλάδα, για να βοηθήσω τη χώρα μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί σε μερικά χρόνια να μην είναι κανένας νέος υποχρεωμένος να μεταναστεύσει επειδή δεν μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση στην ίδια του τη χώρα. Με τις κατάλληλες επενδύσεις, σωστό προγραμματισμό, γνώσεις και πραγματικό ενδιαφέρον και όχι απλές υποσχέσεις, μπορούμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα.
Αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας. Όχι πια στη μιζέρια που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι πρώτα απ’ όλα κοινωνική, μας έχει κάνει όλους χειρότερους, λιγότερο ανθρώπινους, λιγότερο ενεργούς, φοβισμένους και απαθείς πολίτες. Αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα και εμείς οι νέοι μπορούμε να δώσουμε το παράδειγμα. Πιστεύω ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντας επιτέλους πίσω τα άσχημα που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία και μας κρατάνε πίσω και συνεισφέροντας όλα τα καλά του δικού μας πολιτισμού και υπενθυμίζοντας σε όλους ποιοι πραγματικά είναι οι Έλληνες. Κάτι που ίσως και εμείς οι ίδιοι έχουμε ξεχάσει. Χωρίς ψευτο-εθνικισμούς, αλλά με πραγματική αγάπη για την πατρίδα μας και σεβασμό για το διαφορετικό και την αντίθετη άποψη.
Αγαπάω την Ελλάδα και αγαπάω πάρα πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Καβάλα. Έχω ένα όνειρο για την πατρίδα μου, ένα όνειρο για την Καβάλα μας.
Η Καβάλα είναι η ομορφότερη πόλη της Μακεδονίας, η Θάσος ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ελλάδας και ολόκληρος ο νομός προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς: τουρισμός, παραγωγή γεωργικών προϊόντων, οινοπαραγωγικές μονάδες και τόσα άλλα. Με νέες ιδέες, με σκληρή εργασία και με τη συνεργασία του κράτους και του ιδιωτικού τομέα μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά: όχι μόνο τα αυτονόητα που αυτήν τη στιγμή λείπουν, αλλά μέσα από στοχευμένες δράσεις να αλλάξουμε γρήγορα τη νοοτροπία της τοπικής κοινωνίας, να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής στο νομό μας, να δούμε την Καβάλα εκεί όπου πραγματικά της αξίζει να είναι.
Για εμάς τους νέους, για τους μεγαλύτερους που πιστεύουν σ’ εμάς και γι’ αυτούς που θα έρθουν και στους οποίους έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή στον τόπο που θα γεννηθούν.
Ευχαριστώ πολύ,
Γιάννης Εριφυλλίδης
Ο Γιάννης Εριφυλλίδης στην εκπομπή ENA LIVE του ΕΝΑ CHANNEL….
[youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2CFVSTaXw2Q [/youtube]
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος : Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού

image_print

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής αναβάθμισης για τη Μύρινα μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού, μιας περιοχής με ιδιαίτερη ιστορική και τουριστική αξία για τη Λήμνο.

Το έργο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες δημόσιο χώρο. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων, βελτίωση του φωτισμού, ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, ενίσχυση της προσβασιμότητας και αισθητικές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γέωργα, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το νησί, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

«Η ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην εικόνα της Λήμνου. Δημιουργούμε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, αντάξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του τόπου μας», ανέφερε η δήμαρχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που ενισχύουν τις υποδομές του νησιού και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Σκανάρουν” από αέρα τα χωράφια για την εικόνα των καλλιεργειών που επλήγησαν από περονόσπορο

image_print

Μια σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποτύπωση της πραγματικής έκτασης των ζημιών που προκάλεσε ο περονόσπορος στις καλλιέργειες. Ο γεωργικός σύμβουλος Γιάννης Μητρούσης, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προχωρά σε εναέριες καταγραφές των πληγεισών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.

Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από αγροτικές περιοχές που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ασθένεια. Οι εναέριες λήψεις επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση των καλλιεργειών, καταγράφοντας την ένταση και την έκταση των προσβολών με τρόπο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την πραγματική εικόνα των ζημιών, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στους παραγωγούς όσο και σε κάθε αρμόδιο φορέα που καλείται να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του περονόσπορου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en