Quantcast
Connect with us

Ιατροί – Ιατρικά εργαστήρια – Διατροφολόγοι

Γεώργιος Νταλταγιάννης

Πόλη: Καβάλα

Διεύθυνση: Εθνάρχου Μακαρίου 19

Τηλέφωνο: 2513006337, 6955191970

E-mail: info@mylogotherapy.gr

Web: https://www.mylogotherapy.gr/

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα 08:00-21:00
Τρίτη 08:00-21:00
Τετάρτη 08:00-21:00
Πέμπτη 08:00-21:00
Παρασκευή 08:00-21:00
Σάββατο CLOSED

Γεώργιος Νταλταγιάννης

Λογοθεραπευτής Καβάλα

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Casu marzu | Το πιο επικίνδυνο τυρί στον κόσμο

Το Casu marzu (κάζου μάρτζου) είναι ένα τυρί πεκορίνο που παράγεται με πλήρες πρόβειο γάλα από κοπάδια της Σαρδηνίας, το οποίο μπορεί να είναι από μαλακό έως και εντελώς κρεμώδες.

Το τυρί έχει ωστόσο μια περίεργη ιστορία παρασκευής του: δημιουργείται όταν η Piophila casei, η ονομαζόμενη και «μύγα του τυριού», αφήνει τις προνύμφες της στις ρωγμές που δημιουργεί το τυρί fiore sardo, αναφέρει το CNN.

Τα σκουλήκια στη συνέχεια χωνεύουν τις πρωτεΐνες και μετατρέπουν το προϊόν σε ένα μαλακό τυρί. Και όταν ο τυροκόμος ανοίγει το πάνω μέρος – το οποίο παραμένει άθικτο από τα σκουλήκια – για να πάρει μια κουταλιά της περίεργης αυτής λιχουδιάς, η μυρωδιά είναι εξαιρετικά ενοχλητική.

Οι βοσκοί στη Σαρδηνία παράγουν το casu marzu, αποκαλώντας το «το μολυσμένο τυρί», το οποίο το 2009 ανακηρύχθηκε από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες ως «το πιο επικίνδυνο τυρί στον κόσμο».

Ωστόσο, το νομικό καθεστώς για το τυρί δεν είναι πλήρως καθορισμένο. Το casu marzu είναι καταχωρημένο ως παραδοσιακό προϊόν της Σαρδηνίας και ως εκ τούτου προστατεύεται ως τοπικό προϊόν.

Ωστόσο, από το 1962 έχει κριθεί παράνομο από την ιταλική κυβέρνηση λόγω των νόμων που απαγορεύουν την κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί από παράσιτα.

Όσοι πωλούν το τυρί μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ, κάτι το οποίο όμως δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τους ντόπιους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα προϊόν που διατηρεί ζωντανή μια αρχαία παράδοση.

Continue Reading

Ιατροί – Ιατρικά εργαστήρια – Διατροφολόγοι

Ελευθερία Ψυχιατρική Κλινική

Πόλη: Ελευθερούπολη

Περιοχή:  Ελευθερούπολη

Διεύθυνση: Νικήσιανη Καβάλας

Τηλέφωνο: 25920 61111

E-mail: info@eleftheriaclinic.gr

Web: www.eleftheriaclinic.gr

Ώρες Λειτουργίας:

Πάντα Ανοιχτά

 

Η ψυχιατρική κλινική ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ¨ είναι μια σύγχρονη κλινική που ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις την άνοιξη του 2011. Η κλινική μας μπορεί να υποδεχτεί ασθενείς σε οξεία φάση της νόσου, σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, καθώς και ασθενείς που χρήζουν μακροχρόνια περίθαλψη. Σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση το θεραπευτικό πλάνο εξατομικεύεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τον ασθενή, το νόσημα, την εξέλιξή του και τους βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους θεραπευτικούς στόχους. 

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en