ΚΑΒΑΛΑ

Γεραπετρίτης | Κακούργημα η κλοπή και κλεπταποδοχή σιδηροδρομικού υλικού

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα διάταξη στην Βουλή, η οποία θα προσδιορίζει ως κακουργηματικής μορφής την κλοπή του σιδηροδρομικού υλικού, αλλά και την κλεπταποδοχή του

Νέα διάταξη που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή, αναθεωρεί υφιστάμενη διάταξη που ψηφίστηκε λίγο πριν από τις εκλογές του 2019 και οδηγούσε σχεδόν σε ατιμωρησία τις δεκάδες επικίνδυνες κλοπές καλωδίων του ΟΣΕ – με ζημιές περίπου 10-15 εκατ. ευρώ ετησίως -, οι οποίες προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στο δίκτυο των σιδηροδρόμων και στο παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης που επιχειρείται να αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Υποδομών ακαι Μεταφορών,  Γιώργος Γεραπατρίτης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών των τελευταίων 10 ετών προκειμένου να τοποθετηθούν για τις διαχρονικές παθογένειες του σιδηροδρομικού δικτύου και τους λόγους που η σύμβαση 717 για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016 δεν έχει ακόμα παραδοθεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα διάταξη στην Βουλή, η οποία θα προσδιορίζει ως κακουργηματικής μορφής την κλοπή του σιδηροδρομικού υλικού, αλλά και την κλεπταποδοχή του.

neakriti.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version