ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ | Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Θεάτρου

Το Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου Καβάλας, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Commenius τις χρονιές 2010 – 2012, συμμετέχει για δεύτερη φορά σε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Students Academy Film and Theater Awards” (Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Θεάτρου).

Το πρόγραμμα είναι τριετές. Από τη φετινή σχολική χρονιά, λοιπόν και για τα επόμενα τρία χρόνια, μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να συναντηθούν με μαθητές και καθηγητές από αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Ισπανίας και της Πολωνίας.

Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να πραγματοποιηθεί ένα μαθητικό φεστιβάλ κινηματογράφου και θεάτρου. Από τους δύο αυτούς άξονες, το θέατρο είναι μια γνώριμη και αγαπημένη ενασχόληση για εμάς, εφόσον στο σχολείο μας τα τελευταία χρόνια έχουν συγκροτηθεί θεατρικές ομάδες και έχουν ανέβει ορισμένες θεατρικές παραστάσεις, ενώ ταυτόχρονα αρκετοί από τους μαθητές συμμετέχουν στις δραστήριες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Περάμου. Ο κινηματογράφος όμως, είναι μία νέα πρόκληση για εμάς, γιατί είναι η πρώτη φορά που θα τολμήσουμε από θεατές, να γίνουμε δημιουργοί μιας ταινίας μικρού μήκους!

Στη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές θα ασχοληθούν με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις! Θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες δημιουργούς από το χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου και να αποκομίσουν από αυτούς ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το επάγγελμά τους. Θα κληθούν να συγγράψουν οι ίδιοι θεατρικά κείμενα ή σενάρια, τα οποία στη συνέχεια θα ανεβάσουν και θα κινηματογραφήσουν αντίστοιχα. Θα επιχειρήσουν να υποτιτλίσουν και να μεταγλωττίσουν τις δημιουργίες τους, έτσι ώστε να τις μοιραστούν με τους μαθητές των λοιπών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Θα παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις και στη συνέχεια θα κληθούν να μπουν στο ρόλο του κριτικού και να συντάξουν την δική τους εμπεριστατωμένη κριτική.

Οι μαθητές έχουν ήδη ξεκινήσει τη δουλειά, προετοιμάζοντας τις πρώτες εργασίες τους, οι οποίες θα παρουσιαστούν στη διακρατική συνάντηση, που θα γίνει το Νοέμβριο στην πόλη La Fleche της Γαλλίας, έδρα του Lycee Polyvalent Estournelles Constant, δηλαδή του σχολείου – συντονιστή του προγράμματος.

Την Άνοιξη του 2017, το Λύκειο Νέας Περάμου θα έχει τη χαρά να διοργανώσει ένα “Spring Festival” και να υποδεχτεί μαθητές και καθηγητές από τη Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τουρκία, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε αυτό και θα παρουσιάσουν τα έργα τους. Το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό στο κοινό, το οποίο ελπίζουμε να το αγκαλιάσει και να το στηρίξει.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις μας, θα είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστοχώρο του σχολείου μας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση lyk-n-peram.kav.sch.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version