ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βόμβα στο Champions League! Ευρεία χρήση αναβολικών από ποδοσφαιριστές

Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι το 7,7% των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2008 ως το 2013 έχουν κάνει χρήση αναβολικών! Η έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έγινε από την UEFA σε δείγματα ούρων 4.195 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην κορυφαία διασσυλογική διοργάνωση της Ευρώπης από το 2008 ως το 2013.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως οι 879 από αυτούς είχαν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ 68 από τους ελεγχθέντες είχαν κάνει χρήση άλλων στεροειδών αναβολικών ουσιών! Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό 7,7% των ποδοσφαιριστών που ελέγχθηκαν.

Στην UEFA έχει σημάνει συναγερμός για το θέμα του ντόπινγκ, ενώ η αποκάλυψη των αποτελεσμάτων έχει προκαλέσει αναταραχή.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η «Sunday Times», η μεθοδολογία της έρευνας ήταν η εξής. Στο τέλος κάθε αγώνα η UEFA έπαιρνε δείγματα, σε αυτό το χρονικό διάστημα που αναφέραμε, στέλνοντάς τα για έλεγχο ανώνυμα. Τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά όπως αποδείχθηκε και οι άνθρωποι της UEFA προσπαθούν τώρα να βρουν έναν τρόπο για να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα.

«Τα 12 εργαστήρια που έκαναν τους ελέγχους δεν χρησιμοποιούν κοινές μεθόδους, κάτι που κάνει τα αποτελέσματα αμφίβολα. Δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να συστηματική ανάλυση, όπως κάνει η WADA, άρα δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη πως μπορεί το ντόπινγκ να έχει εξαπλωθεί στο ποδόσφαιρο», ήταν ένα ανεπίσημο σχόλο μέσω… διαρροής από την UEFA για το ζήτημα…

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version