BUSINESS-STORIES

ΒΦΛ: Συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας το πρωί της Τρίτης – Υπέγραψε μερίδα εργαζομένων τις μειωμένες συμβάσεις

Συνεχίζεται η αναστάτωση στις τάξεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων μετά την πρόθεση της εργολαβικής εταιρείας που απασχολεί περί τους 150 συμβασιούχους εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων να προχωρήσει σε μονομερή μείωση των αποδοχών τους κατά 50% περίπου, οδηγώντας τες στα 570 € (τον κατώτατο ισχύοντα μισθό, κατά παράβαση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας). Ως γνωστόν, περί τους 60 με 70 εξειδικευμένους τεχνίτες που απασχολούνται στην εργολαβική αυτή εταιρεία (την πρώην ΚΑΒΙΕ) εξέφρασαν την περασμένη Παρασκευή την άρνησή τους να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με συνέπεια, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, να βρεθούν στον δρόμο.

Ήδη οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν ζητήσει την συμπαράσταση των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Ηλία Ιωαννίδη και Αλεξάνδρας Τσανάκα, οι οποίοι έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό τους, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μεν μια λύση στο εργασιακό τους καθεστώς αλλά και για να γίνει σαφές το κατά πόσο νόμιμη ή παράνομη ήταν η μονομερής απόφαση της εργολαβικής εταιρείας. Οι βουλευτές, μάλιστα, σε συνεργασία με αντιπροσωπεία των εργολαβικών υπαλλήλων και της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων της ΒΦΛ είχαν επισκεφτεί το γραφείο του προϊσταμένου του παραρτήματος Καβάλας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με σκοπό να καταγγείλουν την στάση της εργολαβικής εταιρείας.

Σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί, στις 10 το πρωί της Τρίτης, μια συνάντηση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας με συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και του ΕΥΚ, με σκοπό να καθοριστούν οι αμέσως επόμενες ενέργειες. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, από τους 60 με 70 εργαζόμενους που αρνήθηκαν αρχικά να υπογράψουν την μείωση των αποδοχών τους υπήρξε τελικά μια μικρή μερίδα εργαζόμενων που υπέκυψαν στις πιέσεις και στην ανάγκη για την διατήρηση της δουλειάς τους και υπέγραψαν τις προτεινόμενες συμβάσεις.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version