Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά στον τζίρο των σχολικών κυλικείων εν μέσω κρίσης

Πανελλήνιο συνέδριο εκμισθωτών κυλικείων στα Χανιά.

Μειωμένος κατά 50% είναι τα χρόνια της κρίσης ο τζίρος των κυλικείων στα σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Κυλικείων Φραντζέσκα Tατούλη, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο του πανελληνίου συνεδρίου εκμισθωτών κυλικείων που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Όπως επισήμανε, «το 50% αφορά τον πανελλήνιο μέσο όρο καθώς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο».

Σύμφωνα με την ίδια, από το 2012 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, άρχισαν ξανά να κάνουν την εμφάνισή τους και στα κυλικεία τα μπλοκάκια με τα βερεσέ, καθώς πολλοί γονείς αδυνατούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους χρήματα για αγορές ειδών από κυλικεία σχολείων.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι μετά το τέλος των μαθημάτων κάθε ημέρα και το κλείσιμο των κυλικείων που δίνουν στα παιδιά διάφορα είδη», επισήμανε.

Βασικό θέμα του συνεδρίου των Χανίων είναι η πιστοποίηση και η κατάρτιση των εκμισθωτών κυλικείων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό για εμάς. Τα μέλη μας πρέπει να διαθέτουν και την πιστοποίηση και την κατάλληλη κατάρτιση καθώς απευθύνονται σε παιδιά», τόνισε ο πρόεδρος των εκμισθωτών κυλικείων Χανίων Γιάννης Παυλάκης.

Εξάλλου, τόνισε την ανάγκη της συνεχούς κατάρτισης των εκμισθωτών κυλικείων τονίζοντας και η πολιτεία πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες νομοθετικές δράσεις προς την κατεύθυνση της κατάρτισης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης του κλάδου.

Στο συνέδριο των Χανίων συζητείται και το θέμα της αδειοδότησης των χώρων σε σχολεία όπου φιλοξενούνται κυλικεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου πολιτικών μηχανικών Χανίων Γιάννη Βόρδο, στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν αδειοδοτηθεί λόγω ελλείψεων σε κατασκευές με συνέπεια και τα κυλικεία να στερούνται σχετικής άδειας.

«Δεν είναι δυνατόν δήμοι και σχολικές επιτροπές να δημοπρατούν άδειες σχολικών κυλικείων όταν τα ίδια τα σχολεία δεν έχουν φροντίσει για τη νομιμότητά τους», επισήμανε.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να γίνουν σε όλα τα σχολεία οι απαραίτητες παρεμβάσεις να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια και στη συνέχεια να βρεθούν και οι κατάλληλοι χώροι όπου θα λειτουργούν κυλικεία.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en