ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλή | Ψηφίστηκε το ν/σ για διαφήμιση και Τύπο

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τηλεοπτική διαφήμιση, το barcode στις εφημερίδες και το Μητρώο Περιφερειακού Τύπου. Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».

Η υπουργική τροπολογία για τον επανακαθορισμό της εκκίνησης της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών «πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία, καθώς την υπερψήφισαν, πλην του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Την τροπολογία καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ «παρών» δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.

Λ. Κρέτσος: Στα 35 εκ. η άδεια σε δέκα ισόποσες δόσεις    

«H καταβολή για κάθε τηλεοπτική άδεια διαμορφώνεται στα 35 εκατ. ευρώ σε δέκα ισόποσες δόσεις, όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» διεμήνυσε ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κρέτσος εκτίμησε πως η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. Όπως σημείωσε, τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν με όρους αγοράς, αλλά επιτελούν και τη συνταγματική επιταγή για ενημέρωση και είναι κύτταρα δημοκαρατίας και πολιτισμού.

«Η ΝΔ και τα παρακολουθήματά της δεν ήθελαν ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός και έδωσαν αγώνα να προστατέψουν το πορτοφόλι των καναλαρχών» τόνισε και πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός που είχε γίνει ήταν πετυχημένος.

«Για να πατάξουμε τη διαπλοκή απαιτείται να υπάρχει διαφάνεια και στο σύνολο των συναλλαγών που υπάρχουν στη διαφημιστική αγορά… Λειτουργεί καθεστώς ασύμμετρων διαπραγματεύσεων… Η νέα νομοθετική ρύθμιση βάζει πάνω από το τραπέζι όλες τις συναλλαγές» επισήμανε αναφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που νομοθετείται στη Βουλή.

Για τις θέσεις εργασίας, ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση τουλάχιστον 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε κάθε κανάλι.

…πέρασε και η τροπολογία ΚΚΕ για τους εργαζόμενους

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του ΚΚΕ με την οποία αναγνωρίζεται ως βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Την τροπολογία είχαν κάνει δεκτή οι υπουργοί Εργασίας και Ψηφιακής Πολιτικής και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Νίκου Παππά για την τηλεοπτική διαφήμιση, το οποίο υπερψήφισε σήμερα η Ολομέλεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ναι» στην τροπολογία ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ.

Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε ενώ η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι δήλωσαν «παρών».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version