ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ –Ενίσχυση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε νέα δημοσκόπηση –Aπογοητευμένοι οι πολίτες

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…, σύμφωνα με έρευνα της Prorata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται έως το 21% (18% τον Νοέμβριο), η ΝΔ φτάνει το 33% (29%), η Χρυσή Αυγή έως το 8% (10%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη έως το 14% (10%), το ΚΚΕ 12% (14%), το ΠΟΤΑΜΙ 8% (8%), οι ΑΝΕΛ. 4% (5%), η Ένωση Κεντρώων έως το 7% (8%), η Λαϊκή Ενότητα έως το 4% (3%) και η Πλεύση Ελευθερίας έως το 7% (7%).

Στο ερώτημα αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι συμμετέχοντες απαντούν 56% «όχι», 38% «ναι» (μεγαλύτερο κατά έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο) και 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.».

Στο ερώτημα για το πώς εκτιμούν την οικονομική κατάσταση της χώρας τους επόμενους 12 μήνες, το 72% λέει ότι αυτή θα χειροτερέψει λίγο ή σημαντικά, το 18% ότι θα μείνει ίδια και το 8% ότι θα βελτιωθεί λίγο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version