Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιασμός 19χρονου – Χανιά: «Μου έλεγαν πως αν μιλήσω θα με σταυρώσουν»

Σοκάρουν οι καταγγελίες για κατά συρροή βιασμούς σε βάρος 19χρονου στα Χανιά.

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς παρουσία ακροατηρίου, εξετάζει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, τον 20χρονο σήμερα Γιάννη, έναν νεαρό με ελαφρά νοητική στέρηση που φέρεται να έπεφτε θύμα βιασμών και κατά συρροή σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, για αρκετά χρόνια από πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Οι κατηγορούμενοι για τις βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις είναι πέντε συνολικά, ανάμεσά τους ο πατέρας του Γιάννη και δύο ιερείς του χωριού.

Η δίκη ξεκίνησε χθες Τρίτη, συνεχίζεται σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο αλλά και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, τη νομική εκπροσώπηση και υπεράσπιση του Γιάννη έχει αναλάβει εξολοκλήρου το παράρτημα ΑΜΕΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης. Ο δικηγόρος που έχει ορίσει το ίδρυμα, υπέβαλε στην έδρα αίτημα να διεξαχθεί όλη η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που προκαλεί εντύπωση.

Στην δίκη αναμένεται να καταθέσουν περίπου 30 μάρτυρες, ανάμεσά τους οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πλατανιά που είχαν κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, κάτοικοι του χωριού και πρόσωπα των εμπλεκόμενων οικογενειών.

Τι αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα

Στο μεταξύ, σοκάρουν με την φρικαλεότητά τους, οι λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου όπως αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα. Σύμφωνα με αυτό, ο 68χρονος φρόντιζε να απομονώνει το παιδί στο σπίτι του και σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του και να το κακοποιεί σεξουαλικά σε γνώση και με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του 19χρονου, ο οποίος γνώριζε τι συνέβαινε και όχι μόνο δεν κατήγγειλε τον κατηγορούμενο αλλά λειτουργούσε ως συνεργός του, στέλνοντας τον Γιάννη στο σπίτι του.

Ο Γιάννης φέρεται να έχει βιαστεί δεκάδες φορές, επί σειρά ετών συστηματικά και κατ εξακολούθηση σύμφωνα με τα πορίσματα των ειδικών.

Ο 68χρονος κατηγορείται για βιασμό ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενώ ο 67χρονος πατέρας του θύματος για συνέργεια, αλλά και για την κακοποιητική συμπεριφορά που χρόνια είχε σε βάρος του παιδιού του καθώς όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, ο μικρός διέμενε σε ένα εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον, χωρίς θέρμανση, πολλές φορές χωρίς σίτιση και κατάλληλα ρούχα, ότι ο πατέρας του τον κακοποιούσε σωματικά, ακόμα και πως τον έδιωχνε από το σπίτι και το παιδί αναγκαζόταν να περιπλανιέται μόνο και να διαμένει στην ύπαιθρο, σε χωράφια, στην καρότσα αυτοκινήτου, ακόμα και σε δέντρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γείτονας, οχι με την ανοχή του πατέρα αλλά το οδηγούσε και σε άλλο σπίτι στον Ταυρωνίτη, όπου δύο ιερείς τον κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενώ τον απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα» αν αποκαλύψει όσα συνέβαιναν. Αυτά τα γεγονότα ο Γιάννης τα περιέγραψε λεπτομερώς τόσο σε γειτόνισσα, η οποία ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί τον έβλεπε καταβεβλημένο σωματικά και ψυχικά όσο και ύστερα στις κοινωνικές λειτουργούς και ψυχολόγους του Δήμου Πλατανιά.

Κατηγορούμενοι είναι ακόμα ένας 72χρονος ιερέας – θείος του θύματος -, ένας 44χρονος επίσης ιερέας και ένας 42χρονος, αδερφός του δεύτερου ιερέα, άτομο με αναπηρία. Οι τρεις κατηγορούνται ότι δύο φορές βίασαν από κοινού και με τον 68χρονο τον 19χρονο στο σπίτι του 44χρονου ιερέα στα Χανιά.

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en