Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βενεζουέλα | Συνελήφθησαν στις ΗΠΑ δύο ανίψια του προέδρου Μαντούρο για διακίνηση ναρκωτικών

Η είδηση μπορεί να φθείρει την εικόνα του Μαδούρο

Δύο ανηψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας συνελήφθησαν και αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη, ανέφερε σήμερα μια πηγή ενήμερη για την υπόθεση.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν μόνο έναν ανηψιό, τον Φρανκί Φρανσίσκο Φλόρες ντε Φρέιτες, ανιψιό της συζύγου του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, της Σίλια Φλόρες, ο οποίος επέβαινε σε πτήση με προορισμό την Νέα Υόρκη τη Τρίτη, μαζί με τον Εφρέν Αντόνιο Κάμπο-Φλόρες, ο οποίος αποδείχθηκε επίσης ανηψιός της, ανέφερε η πηγή.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν στην Αϊτή μετά από επαφή που έκαναν με άτομο που ήταν μυστικός πράκτορας των Ηνωμένων Πολιτειών για να του πουλήσουν 800 κιλά κοκαΐνης μέσω της Ονδούρας, ανέφερε το Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, βασιζόμενο σε δύο πηγές.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, ενώ μια εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Μανχάταν Πριτ Μπαράρα αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η είδηση μπορεί να φθείρει την εικόνα του Μαδούρο ενώ οδεύει προς βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβριο που αναμένεται να είναι από τις πιό δύσκολες για το Σοσιαλιστικό Κόμμα λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Η σύζυγός του, Φλόρες, 62, έχει μεγάλη επιρροή στην κυβέρνηση του συζύγου της ενώ το 2006 έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της βουλής. Θα συμμετάσχει επίσης ως υποψήφια στις εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε αναφορά του το Μάρτιο, είχε δηλώσει ότι πάνω από τη μισή κοκαίνη που παράγεται στη γειτονική Κολομβία διακινείται μέσω Βενεζουέλας προς τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ο Μαδούρο αρνείται τις κατηγορίες αυτές, και τις θεωρεί προσπάθειες σπίλωσης ενάντια στο κόμμα του.

Το ΥΠΕΞ είχε πει επίσης ότι η διαφθορά στο δημόσιο στη Βενεζουέλα βοηθά την διακίνηση ναρκωτικών, και ανέφερε ότι εμπλέκονται υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο εμπόριο αυτό.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει τοποθετήσει τα ονόματα εννέα αξιωματούχων της Βενεζουέλας στην λίστα των “νονών”, απαγορεύοντας τους ύποπτους σε μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών να χρησιμοποιήσουν το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en