ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Βγήκαν στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κομοτηνή | Συλλαλητήριο και πορεία!

Μαζική κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων απ’ όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ …

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην πόλη της Κομοτηνής πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που συγκεντρώθηκαν μετά τις 11.00 έξω από το κτήριο της Περιφέρειας.
Οι διαδηλωτές ζητώντας την ανάκληση των νέων φορολογικών μέτρων, τα οποία θεωρούν πως αποτελούν ταφόπλακα για τους κλάδους τους, φώναξαν συνθήματα και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης. Παράλληλα με το φορολογικό νομοσχέδιο εξέφρασαν για πολλοστή φορά την απόγνωσή τους για την ραγδαία εξάπλωση της νόσου της ευλογιάς, η οποία έχει καταστροφικές συνέπειες για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.
Ακολούθως αγρότες και κτηνοτρόφοι κατευθύνθηκαν προς τη Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν παρατεταμένες στην πόλη.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση στους κτηνοτρόφους το κοπάδια των οποίων έχουν θανατωθεί, καθώς εντοπίστηκαν θετικά στον ιό της ευλογιάς.
«Ούτε ένα ευρώ δεν έχει έρθει ως αποζημίωση για τα ζώα που θανατώθηκαν αλλά και αυτά που βρίσκονται σε ομηρία. Είναι 200.000 ζώα σε όλη τη Θράκη αυτά που βρίσκονται σε καραντίνα εδώ και 6 μήνες, μας έχουν τελειώσει τα αποθεματικά και δεν έχουμε να τα ταΐσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, εξηγώντας πως αίτημα των κτηνοτρόφων της περιοχής είναι η αύξηση της αποζημίωσης για κάθε ζώο που έχει θανατωθεί στα 150 ευρώ, με αναδρομική ισχύ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version