ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βασικές συνθήκες για μια αποτελεσματική πολιτική απασχόλησης στη χώρα μας

Στα πλαίσια των συζητήσεων της Νέας Δημοκρατίας με τους Κοινωνικούς Εταίρους και τους Επιστημονικούς Φορείς και με τη συμμετοχή του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το 2ο Φόρουμ για την Απασχόληση, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Κλείνοντας τις εργασίες του Φόρουμ, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της συζήτησης και υπογράμμισε, συνοψίζοντας, τις τρεις βασικές συνθήκες για μια αποτελεσματική πολιτική απασχόλησης στη χώρα μας:

– Επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης με επενδύσεις που θα δημιουργούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας, θα στηρίζουν τις ήδη υφιστάμενες και θα παράγουν πλούτο από το περίσσευμα του οποίου θα χρηματοδοτείται το κοινωνικό κράτος και το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

– Σύνδεση της εκπαίδευσης και της παιδείας συνολικά με την παραγωγή και ειδικά με την αγορά εργασίας, για την απόκτηση δεξιοτήτων από τους νέους ώστε να οδηγηθούν σε πιο ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

– Ποιοτική αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου με πνεύμα συνεργασίας, σχέση αμοιβαίου συμφέροντος, τήρηση των ισορροπιών και επίγνωση των ορίων.

Ελπίζω, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ότι οι κοινωνικοί εταίροι, εργοδότες, εργαζόμενοι και κυβέρνηση, να έχουμε διδαχθεί από τις πρόσφατες εμπειρίες μας και ενόψει του «εργασιακού» που θα ξαναμπεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version