ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βαρουφάκης | Έχω επισημάνει στον Χ. Σταϊκούρα την μείωση του Φ.Π.Α και μου απάντησε ότι δεν τους αφήνει η τρόϊκα

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Radio ENA 90,5 και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου 2022 ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο χιονιάς, η πανδημία και η ακρίβεια ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι δήθεν ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα και ότι το κράτος δήθεν τον εποπτεύει.

Σύμφωνα τον κ. Βαρουφάκη η συγνώμη του πρωθυπουργού στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία είναι «κάλπικη», καθώς πίσω από το χάος κρύβεται η εύνοια σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης είπε :

“Όσο ο καιρός είναι καλός, οι ολιγάρχες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους επιδίδονται τέλεια στο να μαζεύουν διόδια, διόδια, διόδια». «Το πρώτο χιόνι όμως ξεσκεπάζει την ανικανότητά τους. Αντίθετα, με τους δήμους και τις περιφέρειες που κράτησαν δυσδιάβατους δρόμους ανοικτούς, οι ολιγάρχες τους έκλεισαν. Πρόκειται για επικερδή ανικανότητα. Όσο ήσασταν εγκλωβισμένοι, σκεφτήκατε το εξής απλό; Ότι το να σας απεγκλωβίσει ο ιδιώτης που νέμεται το δρόμο αποτελεί κόστος για αυτόν. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τον κρατικό μηχανισμό! Πρόκειται για σχεδιασμένη και επικερδή για τους ολιγάρχες, αποτυχία ενός μνημονιακού κράτους που παραδίδει όλες μας τις υπηρεσίες, τα δίκτυα που οικοδόμησε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός – τα παραδίδει στους πολύ λίγους να τα λεηλατούν με πρόγραμμα.

Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να ξεσκεπάσουμε το μεγάλο ψέμα της Υπεροχής των Ιδιωτών-Ολιγαρχών.

Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε τη χρεοδουλοπαροικία που έχτισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ”.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι ο ίδιος είχε επισημάνει τόσο στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο όσο και στον νυν Χ. Σταϊκούρα την άμεση ανάγκη για μείωση του Φ.Π.Α με τους δύο πολιτικούς να του απαντούν ότι δεν τους αφήνει η τρόϊκα να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version