Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαγγέλης Παππάς VS NEA ΕΓΝΑΤΙΑ | Δημοσκόπηση αποτύπωσης ή… χειραγώγησης της κοινής γνώμης… η Δημοσκόπηση της ΝΕΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ;

Με ένα ιδιαίτερα καυστικό Δελτίο Τύπου ο Βαγγέλης Παππάς και η παράταξή του “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” αμφισβήτησε ανοικτά την πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ της Καβάλας χαρακτηρίζοντάς την ως “προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης”.

Από την πλευρά της η ΝΕΑ ΑΓΝΑΤΙΑ δια του ιδιοκτήτη της Γιάννη Τσίγκα, απάντησε με Δελτίο Τύπου, με πολλές προσωπικές αιχμές στον Βαγγέλη Παππά προσωπικά, χαρακτηρίζοντας την αντίδρασή του “το παραλήρημα του κ. Παππά”.  Επίσης στο Δελτίο Τύπου της ΝΕΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ δίνονται εξηγήσεις για τα “επουσιώδει” λάθη όπως τα χαρακτηρίζει, στην πρόσφατα δημοσιευμένη δημοσκόπηση και ανακοινώνει την άμεση δημοσίευση των διορθωμένων πινάκων.

Απλό τα δύο Δελτία προκύπτει ότι ξεκινά μιά μεγάλη προσωπική κόντρα του Βαγγέλη Παππά με τον Γιάννη Τσίγκα με βαρύς προσωπικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν. Ο Βαγγέλης Παππάς βέβαια εμπλέκει με το δικό του Δελτίο Τύπου και το προπορευόμενο εκλογικό δίδυμο με βάση την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, (Σιμιτζής-Τσανάκα) με αποτέλεσμα να γίνει πολύ ΡΟΚ η προεκλογική αναμέτρηση για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου στην Καβάλα.

Εμείς από την πλευρά μας σας παραθέτουμε τα δυο Δελτία Τύπου με τα σχετικά που εστάλησαν στον ΑΝΑΛΥΤΗ το βράδυ της Δευτέρας, για να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα για την δημοσκόπηση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δημοσκόπηση αποτύπωσης ή… χειραγώγησης της κοινής γνώμης;

” Ένα… «νέο» μαθηματικό μοντέλο στατιστικής εισάγει η έρευνα της ΚΑΠΑ Research που δημοσίευσε στις 17 και 18 Μαρτίου η εφημερίδα «Νέα Εγνατία».

 Πέρα από κάθε «λογικοφανή» εξήγηση, ακόμη και με τις στοιχειώδεις γνώσεις μαθηματικών που αποκτά κάποιος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι προφανής η κουτοπονηριά με την οποία επιχειρήθηκε ανερυθρίαστα η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στην Καβάλα.

 Στις έντονες διαμαρτυρίες του επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» Βαγγέλη Παππά προς τον εκδότη της εφημερίδας, ο ισχυρισμός του περί «λάθους» κατά τη μεταφορά στο έντυπο των ποσοστών που περιέχονται στο αρχικό αρχείο Excel, όχι μόνο δεν ήταν ικανός να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αντιθέτως, επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι τα νούμερα δεν τους βγαίνουν με τίποτα, η δυναμική του συνδυασμού ξεπερνά κάθε προσδοκία κι έτσι, έπρεπε επειγόντως κάτι να κάνουν, προκειμένου να την ανακόψουν.

 Για παράδειγμα, στην σελίδα 15 (πρώτος πίνακας «καταλληλότερος δήμαρχος») το δημοσιευμένο σύνολο αθροιστικά είναι 99,2%. Μετά την «διευκρίνιση» και την «διόρθωση» του αριθμού που υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε λάθος στο έντυπο από το Excel και πάλι αθροιστικά το ποσοστό φτάνει το 99,8% κι όχι το 100% όπως θα έπρεπε.

 Επίσης, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν αυτοί που αφενός επεξεργάστηκαν την «έγκυρη» δημοσκόπηση κι αφετέρου την υιοθέτησαν δημοσιεύοντάς την, πως προκύπτει σύνολο στις αρνητικές γνώμες για τον Βαγγέλη Παππά 36,5% όταν η ανάλυση για τις Δημοτικές Ενότητες Καβάλας και Φιλίππων αποτυπώνει ποσοστά 28,3% και 27,6% αντίστοιχα.

 Μόλις προ πέντε μηνών, αμφισβητήθηκε το κατά πόσο είναι επιστημονική μια ακόμη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» στις 15/9/2013. Τα αποτελέσματά της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) η οποία και αιτήθηκε τη διενέργεια ελέγχου.

 Έτσι λοιπόν, το πλήθος των λαθών που εντοπίζονται μόνο στους τρεις πρώτους πίνακες, καθώς και η πρόσφατη αμφισβήτηση των επιστημονικών μεθόδων της εταιρείας, μας αποτρέπουν από το να ασχοληθούμε περαιτέρω με τα «συμπεράσματα» αυτής, αφού οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί είναι πρόδηλες.

 Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» δήλωσε:

 «Φοβερή η εγκυρότητα της δημοσκόπησης από την ΚΑΠΑ Research και τη «Νέα Εγνατία». Γεμάτη λάθη, με εμφανή προχειρότητα και κατά τα άλλα… «με εγκυρότητα» όπως διατείνονται! Οι φτηνές δικαιολογίες και οι κουτοπονηριές πάνω στις οποίες έχτισαν μια δημοσκόπηση η οποία ευνοεί συγκεκριμένο «δίδυμο», εγείρουν ζητήματα για τα οποία θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν και άλλες Αρχές.

 Ματαιοπονούν νομίζοντας ότι με τέτοιου είδους φτηνά τρικ, ενδεδυμένα με τον μανδύα μιας επίπλαστης «εγκυρότητας» θα μπορέσουν να σταματήσουν τον αγώνα μας και να αποπροσανατολίσουν τον λαό της Καβάλας, δύο μήνες πριν τις κρίσιμες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλογές».”

Η Έκθεση Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων όπως διαβιβάστηκε στην ΚΕΔΕ και μας εστάλη συνημμένα από την Παράταξη του Βαγγέλη Παππά για να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της εταιρίας που διενήργησε την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

ςςς

ςςςς

Η αντίδραση απο την ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ στο Δελτίο Τύπου του Βαγγέλη Παππά ήταν άμεση με την αποστολή του παρακάτου Δελτίο Τύπου σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ…

ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Καθημερινή Εφημερίδα της Καβάλας

Μια απάντηση στο «παραλήρημα» του κ. Παππά

Κ

αθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο της δημοσίευσης της Μεγάλης Δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research για το δήμο Καβάλας από την εφημερίδα «Νέα Εγνατία» στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2014, ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς, φανερά απογοητευμένος από την «επίδοση» τόσο του ιδίου (ως προσωπικότητα) όσο και του συνδυασμού του «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», προσπάθησε με κάθε τρόπο και εκμεταλλευόμενος κάθε επικοινωνιακό «βήμα» (από τα φιλόξενα ΜΜΕ της Καβάλας –της εφημερίδας και του ραδιοφώνου μας μη εξαιρουμένων– μέχρι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) να μειώσει (στην καλύτερη περίπτωση) και να διαβάλλει (το σύνηθες) την προσπάθειά μας για μια αξιόπιστη και διάφανη αποτύπωση της τάσης του εκλογικού σώματος του δήμου Καβάλας, μακριά από «διαρροές» Γραφείων Τύπου και αμφιβόλου κύρους διαδικτυακές και όχι μόνον δημοσκοπήσεις.

Καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Παππάς, ως άλλος «Ηλίας Νικολακόπουλος» (αλλά με τάσεις που ρέπουν προς τον δημοσκοπικό… σκεπτικισμό), επιδόθηκε σε μία άνευ προηγουμένου a la carte «ερμηνεία» των ευρημάτων της έρευνας, πότε αμφισβητώντας τα όσα έρχονται σε αντίθεση με τη δική του «αίσθηση» (βλ. τα ποσοστά της ΚΑΠ στο δήμο Φιλίππων, το προβάδισμα του κ. Σιμιτσή και της κ. Τσανάκα στην πρόθεση ψήφου κτλ.) και πότε υιοθετώντας όσα τον «βολεύουν» (βλ. υψηλό ποσοστό αρνητικής γνώμης των Καβαλιωτών για τον νυν δήμαρχο, αρνητική αξιολόγηση του έργου του κ.α.). Κι όλα αυτά, «ψεκασμένα» και άκομψα σερβιρισμένα με ευφάνταστα συνωμοσιολογικά σενάρια περί «παραγγελίας» της δημοσκόπησης από συγκεκριμένο βουλευτή, «εφεύρεση» νέων κανόνων δημοσκοπικής… δεοντολογίας (που θέλουν, άκουσον-άκουσον, τις έρευνες να… προδιαφημίζονται από τις εταιρίες!) και μπόλικες δόσεις υπαινιγμών (sic) για «εξυπηρέτηση συμφερόντων» και… «πάγκους». Εμείς, σε όλο αυτό το διάστημα, μείναμε να παρατηρούμε από «απόσταση» τον «κατήφορο» του κ. Παππά, επιλέγοντας να μην απαντήσουμε στα όσα εμφανώς συκοφαντικά είπε και έγραψε σε βάρος της εφημερίδας μας.

Το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής της ΚΑΠ επικοινώνησε μαζί μας, αναφέροντας κάποια ποσοστά που δημοσιεύτηκαν και τα οποία δε «βγαίνουν». Καθότι η γραφιστική απεικόνιση (ή η «μεταγραφή», αν θέλετε) της έρευνας στις σελίδες μας έγινε με ευθύνη του γραφιστικού τμήματος της εφημερίδας μας, ανατρέξαμε στους πίνακες της ΚΑΠΑ Research και όντως, διαπιστώσαμε κι εμείς ότι συγκεκριμένα ποσοστά είχαν μεταφερθεί λανθασμένα και ότι, εκ παραδρομής, κάποιοι υποψήφιοι «χρεώθηκαν» τα ποσοστά κάποιων άλλων χωρίς, ωστόσο, να αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Η λάθος αναγραφή αφορούσε στην ερώτηση περί «δημοφιλίας» των υποψηφίων δημάρχων σε Καβάλα και Φιλίππους και συγκεκριμένα:

Στη Δημοτική Ενότητα Καβάλας:

·         Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος «αδικήθηκε» κατά τι, αφού συγκέντρωσε 28,3% αρνητικές γνώμες αντί για 32% όπως δημοσιεύθηκε και 54,8% ΔΓ/ΔΑ αντί για 44,6%,

·         ενώ ο κ. Παππάς βγήκε σαφώς «ευνοημένος» από το τυπογραφικό λάθος, αφού αναγράφηκε ότι έχει 28,3% αρνητικές γνώμες αντί για 38,3% που κατέγραψε πραγματικά και 54,8% ΔΓ/ΔΑ αντί για 44,5% στο ορθό

Στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων:

·         Η κ. Τσανάκα επίσης «αδικήθηκε» με την αναγραφή 37,7% αρνητικές γνώμες αντί για 25,4% που συγκέντρωσε κανονικά και 9,1% ΔΓ/ΔΑ αντί για 41,8% στο ορθό,

·         ενώ ο κ. Βέρρος κατέγραψε: 16,4% θετικές/μάλλον θετικές γνώμες, 24,6% αρνητικές/μάλλον αρνητικές και 50,0% ΔΓ/ΔΑ αντί για 36,4%, 25,4% και 41,8% αντίστοιχα που δημοσιεύτηκε.

·         Τα ποσοστά των υπολοίπων υποψηφίων στο συγκεκριμένο πίνακα –συμπεριλαμβανομένου του Βαγγέλη Παππά– δεν είχαν καμία απόκλιση.

Σε κάθε περίπτωση, το ίδιο ισχύει και για τα ποσοστά που αναφέρονται σε όλους τους πίνακες γενικής κατάταξης τα οποία και δημοσιεύτηκαν ορθώς, αφού ο «Δαίμονας του Τυπογραφήου» επέλεξε να «χτυπήσει» τους συγκεκριμένους δύο αναλυτικούς πίνακες σε Καβάλα και Φιλίππους από τους συνολικά τριάντα πέντε (35) που δημοσιεύσαμε στα τρία μας φύλλα (Δευτέρα 17, Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014). Επίσης, είναι πασιφανές ότι η «ουσία» της έρευνας δεν αλλάζει, ούτε και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτήν, ασχέτως με το αν ο κ. Παππάς βολεύεται ή όχι με αυτά.

Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώσαμε στον κ. Παππά την πρόθεσή μας να προβούμε σε διόρθωση και επαναδημοσίευση των επίμαχων πινάκων στο ορθό, στο αμέσως επόμενό μας φύλλο (σ.σ. αυτό της Δευτέρας, 23 Μαρτίου 2014), παρόλο που ο ίδιος μας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο για «να μη δοθεί συνέχεια σε αυτήν την ιστορία»… Μετά όμως και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου 2014, είμαστε αναγκασμένοι πέρα από το σωστό πίνακα να κοινοποιήσουμε σε όλα τα ΜΜΕ που έγιναν αποδέκτες αυτής και, κατ’ επέκταση, στους δημότες της Καβάλας και την παρούσα απάντηση.

Σε ό,τι δε, αφορά το «ζουμί» της ανακοίνωσης του επικεφαλής της ΚΑΠ ο οποίος, ως άλλος «Κλουζώ» βάλθηκε να «ξεσκεπάσει» κέντρα «εξουσίας» που απεργάζονται την «ανακοπή της δυναμικής πορείας του συνδυασμού του», έχουμε να δηλώσουμε το εξής:

Δυστυχώς για τον ίδιο, αποδεικνύεται σήμερα περίτρανα ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του σε αυτήν την προεκλογική περίοδο δεν είναι ούτε οι συνυποψήφιοί του ούτε τα τοπικά ΜΜΕ ούτε κάποια πολιτικά «κέντρα», αλλά ο ίδιος του ο εαυτός! Όσο για την επίκλησή του προς «τις Αρχές που θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν», θα ευχόμασταν να είχε κάνει την ίδια (επίκληση) και νωρίτερα, λίγους μόλις μήνες πριν, όταν νυν «στενοί συνεργάτες» του τον διαπόμπευαν καθημερινώς και δημοσίως, προσάπτοντάς του πλείστες όσες κατηγορίες (τις οποίες, δεν αποκλείεται να «βρει» μπροστά του ο κ. Παππάς μέσα στο επόμενο δίμηνο) και όχι μόνον τώρα, για μερικά ανούσια τυπογραφικά λάθη.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις Εκλογές είναι ιδιαίτερα «πυκνός» και στις λιγότερο από εξήντα μέρες που μας χωρίζουν από την προσφυγή στις Κάλπες έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Τελικά, σε ένα θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον κ. Βαγγέλη Παππά: «τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτώνται». Πολλώ δε μάλλον ο σεβασμός της Κοινής Γνώμης και η εμπιστοσύνη των πολιτών… 

ΥΓ: Προς επίρρωση των όσων ήδη έχουμε δηλώσει, επαναλαμβάνουμε: τα στοιχεία των ερευνών που παρουσιάζονται αυτήν την περίοδο δεν αποτελούν πρόβλεψη αποτελέσματος αλλά καταγραφή τάσεων της κοινής γνώμης κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της κάθε μέτρησης. Όσο για την αξιοπιστία της ΚΑΠΑ Research, μιλάει από μόνη της η τριακονταετής παρουσία της σαν εταιρία-leader του κλάδου.

Εμφάνιση 05 Ε.jpg

Τι σχολίασαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι
Ουδέν σχόλιο ήταν η τοποθέτηση του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου στα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και την εφημερίδα Νέα Εγνατία τονίζοντας πως σημασία δεν έχουν οι δημοσκοπίσεις αλλά οι αγωνίες και οι φόβοι των πολιτών που χειμάζονται από την κρίση.
Να μπει φρένο στην αμφισβήτιση και την καχυποψία ζήτησε η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα εξηγώντας πως η αμφισβήτιση των πάντων φέρνει μόνον δυσπιστία και χάνεται έτσι το πραγματικό νόημα των δημοσκοπήσεων που αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των υποψηφίων και των επιτελείων τους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου στην Καβάλα

Ανήμερα της μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου στην Καβάλα βρέθηκε για την προγραμματισμένη επίσκεψη της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελγιοριδου.

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε πρώτα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας με τα συντονιστικά μέλη της νομαρχιακής επιτροπής ενώ στην συνέχεια ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νίκος μαρτης της περιεφερειακης ενότητας Καβάλας με σκοπό να τεθούν προς συζήτηση διαφορά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε χορηγία απινιδωτή προχώρησε ο Σύλλογος ” Ο Δρόμος του νερού “

Σε χορηγία ενός απινιδωτή προχώρησε ο σύλλογος « ο δρόμος του νερού» το πρωί της Τρίτης 30 Απριλίου.

Ο απινιδωτής δόθηκε σε φαρμακείο επι της οδού Σαπαίων από τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ κύριο Νίκο Δοξάκη ενώ όπως μας δηλωνει είναι ευτυχές το γεγονός του να δίνονται τέτοιες χορηγίες ιδίως όταν είναι να σωθούν σε περίπτωση ανάγκης ανθρώπινες ζωές.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη η κίνηση στα καταστήματα επαγγελματικού εξοπλισμού – Ετοιμασίες για την σεζόν 2024

Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο σε όλες τις τουριστικές περιοχές της περιφέρειας Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τα καταστήματα που απασχολούνται στους κλάδους να δουλεύουν σε γρήγορους ρυθμούς και να είναι ικανοποιημένοι από την εν λόγω κίνηση .

Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, λιανικό εμπόριο, εξοπλισμός εστιατορίων κι αλλά προϊόντα έχουν την τιμητική τους αυτήν την περίοδο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en