Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βίντεο – ντοκουμέντο | Η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο Μικρολίμανο

Τα λεπτά που ακολούθησαν την τυφλή δολοφονική επίθεση στο κλαμπ «Έτσι Απλά» στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας.

Στο βίντεο που είναι λίγων μόλις δευτερολέπτων φαίνεται καθαρά ο δράστης του μακελειού να αποχωρεί με το καλάσνικοφ στο χέρι.

Η αστυνομία φαίνεται να βρίσκεται κοντά στα ίχνη του δράστη, καθώς ήδη έχει λάβει καταθέσεις από υπαλλήλους και θαμώνες του καταστήματος και φέρεται να έχουν φτάσει στον εντοπισμό του δράστη από φωτογραφία που τραβήχτηκε μέσω κινητού τηλεφώνου από πελάτες τουκαταστήματος την ώρα που διασκέδαζαν.

 

Ο δράστης είναι όπως φαίνεται γνώριμος των αστυνομικών αρχών, καθώς φέρεται να έχει εμπλακεί άλλα τρία περιστατικά στο παρελθόν, σε ένα εκ των οποίων σε καφενείο στο Μεταξουργείο είχε χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 4:15 τα ξημερώματα στο κλαμπ «Έτσι Απλά», στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο, με τον ένοπλο να ανοίγει πυρ, τραυματίζοντας συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων τα τρία είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος αρχικά βρισκόταν στο νυχτερινό μαγαζί όπου διασκέδαζαν πολλά νεαρά άτομα, και κάποια στιγμή, μετά από διαπληκτισμό με άλλα άτομα, έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα με πυροβόλο όπλο τύπου «Καλάσνικοφ».

Μάλιστα κάποιοι από τους θαμώνες του καταστήματος φέρεται να αντελήφθησαν αυτό που θα ακολουθούσε και αποχώρησαν από το μαγαζί.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ακούστηκε να εκτοξεύει απειλές εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων λέγοντας: «όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε».

Με το όπλο στα χέρια άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά εναντίον των θαμώνων και στο κατάστημα επικράτησε πανικός. Όταν σταμάτησε τους πυροβολισμούς ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβιβάστηκε σε ταξί και διέφυγε.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα.

Εκτός κινδύνου οι τραυματίες
Σε νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται τα εννέα άτομα που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο.

Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και μία νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο νοσοκομείο «Ερυθρός».

Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο. Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ μία ακόμη νεαρή γυναίκα.

Συνολικά τραυματίστηκαν 15 άτομα αλλά οι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Μώραλης: Μας θλίβουν και μας σοκάρουν τέτοια γεγονότα
Με αφορμή το αιματηρό περιστατικό ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επικοινώνησε με τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη καθώς και με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε για την πορεία της κατάστασης των τραυματιών.

Εν συνεχεία, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και γιατρός Χρήστος Αγραπίδης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου συνομίλησε με τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, ενώ ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας τους.

Ο δήμαρχος Πειραιά βρίσκεται επίσης σε επικοινωνία με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχει άμεση ενημέρωση για τις έρευνες που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης.

«Τέτοιου είδους γεγονότα μας θλίβουν και μας σοκάρουν ταυτόχρονα. Επικοινώνησα με τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και με τον Ταξίαρχο κ. Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχω πλήρη εικόνα για το περιστατικό. Εύχομαι στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ταχεία ανάρρωση και ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει το ταχύτερο δυνατόν το δράστη για να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Mega

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27-05-2024

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστημονική Ημερίδα Φαρμακοποιών για την φαρμακευτική φροντίδα της παχυσαρκίας και ενημέρωση για τις συνενώσεις φαρμακείων.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου  2024, στην κεντρική αίθουσα της “Μεγάλης Λέσχης”  και ώρα έναρξης 10:00, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τους φαρμακοποιούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα & Σέρρες).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας, υπό τη αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ, στα πλαίσια συνέχισης του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: “Παχυσαρκία & Συνενώσεις Φαρμακείων”.

Παρόντες στην ομιλία, θα είναι: ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακείου Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος  του ΙΔΕΕΑΦ  και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ζήκας

Από το Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Food Truck Festival στις Κρηνίδες

“FOOD TRUCK FESTIVAL”

Παρασκευή 31 Μαΐου έως  Κυριακή 2 Ιουνίου

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑΣ

Guest : Γιώργος Αξάς Full Band – “Άνω Κάτω”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Ωράριο:

Παρασκευή: 17:00 – 00:00

Σάββατο: 12:00 – 00:00

Κυριακή: 12:00 – 00:00

Περισσότερα: https://www.facebook.com/100085908626005/videos/777406644478359. Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Με την υποστήριξη: Σωματείο Street Food In Greece – Food Truck Festival. Υπό την αιγίδα :Δήμος Καβάλας , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Είσοδος: Δωρεάν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en