ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Α. Ρέτζιου | Ανησυχούμε γιατί αυξάνονται οι εισαγωγές των ασθενών…

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, κος Αφροδίτη Ρέτζιου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου. 

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων

Α.ΡΕΤΖΙΟΥ: Ανησυχούμε γιατί αυξάνονται τα κρούσματα, ανησυχούμε γιατί αυξάνονται και οι εισαγωγές των ασθενών στην Αττική, στην Πάτρα αλλά και συνολικότερα αυξάνονται. Υπάρχει μια ανησυχία και με τις μεταλλάξεις, με το νέο στέλεχος του κορονοϊού  που φαίνεται πιο μεταδοτικό. Ανησυχούμε γιατί εξακολουθούν να μην έχουν πάρει ουσιαστικά μέτρα για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και σαν να μην έφταναν και όλα τα υπόλοιπα μετέτρεψαν τα νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα και καταλαβαίνετε ότι ειδικά τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών και με δεδομένη την ενδονοσοκομειακή διασπορά πόσο επικίνδυνο είναι για το γενικό πληθυσμό να εμβολιάζεται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Και το προσωπικό είναι εκτεθειμένο αλλά και ο γενικός πληθυσμός που έρχεται και που όσοι εμβολιάζονται είναι στις ευπαθείς ομάδες, μεγάλοι ηλικιακά άνθρωποι  που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σε χώρους που δεν υπάρχει, σε αρκετές περιπτώσεις , κατάλληλη υποδομή, το ίδιο και στα Κέντρα Υγείας με το ίδιο εξουθενωμένο προσωπικό.

Αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών 

Α.ΡΕΤΖΙΟΥ: Το περιμέναμε εμείς φταίμε για όλα, είναι η μόνιμη επωδός της κυβέρνησης. Φταίει ο λαός, φταίνε οι υγειονομικοί. Για παράδειγμα στον Άγιο Ανδρέα  και οι έξι γιατροί που βρέθηκαν θετικοί είχανε κάνει την πρώτη δόση. Το δεύτερο στοιχείο, τι μέτρα πήρε η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει αυτοί που επειδή το εμβόλιο είναι καινούργιο, έχουν τους ενδοιασμούς τους, έχουν τις αμφιβολίες τους για να ενημερώσει και να πείσει; Κανένα απολύτως, καμία ενημέρωση. Γιατί τα ποσοστά του εμβολιασμού είναι υψηλά στους υπόλοιπους υγειονομικούς είναι που είναι χαμηλότερα τα ποσοστά και εκεί δεν έγινε καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση για να εξηγήσει, να ενημερώσει. Άοπλοι μας έχουν αφήσει αυτοί όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση και εκτεθειμένους και εμάς και τους ασθενείς μας.  Είναι η μόνιμη επωδός τους, η απεμπόληση των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας και η μετακύληση τους στους άλλους είτε είναι γιατροί είτε είναι υγειονομικοί είτε είναι ασθενείς είτε είναι ο λαός.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version