ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.Πατακάκης | 114 εκατ. το κόστος επέκτασης του αερίου στην Αν. Μακεδονία-Θράκη

Δήλωση σχετικά με το ότι ξεκινούν οι ενέργειες για το οικιακό φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΠΑΜΘ),  στον «Πρωινό Τύπο» Δράμας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης.

Ο κ. Πατακάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη, ότι το συνολικό κόστος θα αγγίξει τα 114 εκατ. €, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα όσα είπε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Παυλίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ μίλησε ιδιαίτερα στον «Πρωινό Τύπο» για τη σύνδεση των έξι μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας ΑΜΘ (Δράμα – Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα), ο κ. Πατακάκης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη, σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ για το φυσικό αέριο. Ο συντονισμός για την επόμενη πενταετία, είναι να έχει η Περιφέρειά μας φθηνό φυσικό αέριο με μια σύμβαση η οποία υπογράφτηκε, για έναν προϋπολογισμό μέχρι το 2023, ο οποίος αγγίζει τα 114 εκατ. €.

Είναι σημαντικό έργο, γιατί και τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις καθώς και οι δημόσιοι οργανισμοί, θα έχουν φθηνό φυσικό αέριο σε μια δύσκολη περίοδο που το κόστος συνεχώς ανεβαίνει και η οικονομία γενικότερα δοκιμάζεται. Θα μπορούν τα νοικοκυριά πραγματικά με το μισό περίπου κόστος να έχουν θέρμανση.»

Εξήγησε ιδιαίτερα ο κ. Πατακάκης, ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Παυλίδη, η οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά πρώτα στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και αργότερα ίσως σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, «και νομίζω ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο, γιατί οι λεπτομέρειες θα αποτελέσουν την ουσία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο Βόρειος Έβρος θα εφοδιάζεται με υγροποιημένο φυσικό αέριο γιατί θα ήταν τεράστιο το κόστος να γίνουν αγωγοί μέχρι πάνω στην Ορεστιάδα.»

Σε ερώτηση για ποιο λόγο επιλέχθηκε το έργο να αγγίζει αρχικά μόνο 60.000 νοικοκυριά σε όλη την Περιφέρεια, ο κ. Πατακάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο, «για να δούμε στην πορεία το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή για να μην γίνουν δίκτυα τα οποία δεν θα αξιοποιηθούν και για τα οποία θα είναι τεράστιο το κόστος.»

dramini

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version