Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Αυτές είναι όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα

Τις επιχειρήσεις που επανεκκινούν τις δραστηριότητές τους, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις είναι οι εξής:

Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (12μηνης λειτουργίας)
Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, με εξαίρεση τις παιδικές κατασκηνώσεις.
Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)
Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (μόνο σε θερινούς κινηματογράφους).
Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων.
Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων.
Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ
Υπηρεσίες κολυμβητηρίου (πισίνας).
Υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
Υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων
Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ).
Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).
Υπηρεσίες μασάζ.
Πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία χωρίς την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
Αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (Κυριακάτικες αγορές, Εμποροπανηγύρεις κλπ).
Οι ιδιαίτεροι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τις παραπάνω ιδιωτικές επιχειρήσεις, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, θα περιγράφονται στην κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία.

Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας, αισθητός στην Αττική | Τι λέει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική. Η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε ανοιχτά της Ηλίας, ανατολικά των Στροφάδων. Στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υπάρχουν δύο αναφορές σε σεισμούς ίδιου μεγέθους 5,7 Ρίχτερ στην περιοχή με διαφορά ενός λεπτού.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 09:10 σήμερα το πρωί στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Μεσσηνία σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Όπως ανακοινώθηκε από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πολύ σχυρή σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 στην κλίμακα Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 09:12 ώρα Ελλάδος. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων.

Σύμφωνα με την αρχική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο Ιόνιο πέλαγος, ανατολικά των Στροφάδων.

Σύμφωνα και με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

 

«Βασικά, είναι ένας σεισμός, είναι 5,7 Ρίχτερ. Δεν εμπνέει κανέναν λόγο ανησυχίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο σειισμολόγος Άκης Τσελέντης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσουν και άλλοι μικρότερης έντασης, ενώ εκτίμησε ότι ήταν ο κύριος σεισμός.

Έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση λόγω του εστιακού βάθους του, σημείωσε ακόμη.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφάνισε αρραγές μέτωπο καθώς 159 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς. Στον αντίποδα, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Φλώκος). Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.

Οι παραιτήσεις υπουργών σε πρώτο πλάνο
Ουσιαστικά, όμως, η πρόταση δυσπιστίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ουσιαστικά, οι δύο παραιτήσεις υπουργών ήταν που προκάλεσαν τους μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στην Κυβέρνηση με αφορμή συνάντησή τους με επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής με την αντιπολίτευση να έχει βάλει ψηλά το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στην υπόθεση των Τεμπών.

Έτσι, η «ρωγμή» στην κυβέρνηση για το «ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη στα Τέμπη» δεν ήταν η μόνη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κλήθηκε να απαντήσει και για τις δύο παραιτήσεις των υπουργών του Μπρατάκου και Παπασταύρου, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης αποτέλεσαν παρελθόν.

Με μία ανακοίνωση που έπεσε σαν «βόμβα» και λίγο πριν στο βήμα ανέβει ο Νίκος Ανδρουλάκης, το Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μαξίμου και εκεί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en