Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυστηρό μήνυμα Γεννηματά & Ραγκούση σε Τσίπρα-Μητσοτάκη | Μη διανοηθείτε «προβοκάτσιες» όταν εμείς ψηφίζουμε για ηγεσία

Αυστηρό μήνυμα στέλνουν από κοινού στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία η Φώφη Γεννηματά η οποία συναντήθηκε με τον Γιάννη Ραγκούση και συζήτησαν για όλες τις πολιτικές εξελίξεις εκτός βεβαίως τις εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου και της εκλογής νέας ηγεσίας της κεντροαριστεράς.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί ώρα με τον κ. Ραγκούση μίλησαν για όλα αλλά έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα ενδεχόμενο που είναι πιθανό να συμβεί και έχει τους λόγους του.

Εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΣΥ, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα θελήσει να «χαλάσει» το σχέδιο της Χαριλάου Τρικούπη για εκλογές νέας ηγεσίας το φθινόπωρο. Με ποιον τρόπο; Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση με την κ. Γεννηματά με τρόπο τέτοιον που να συνιστά προβοκάτσια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν πως επειδή η ΔΗΣΥ με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς, κερδίζει πόντους στην κοινωνία, έχει αποκτήσει νέο ενδιαφέρον σε έναν κόσμο που έχει απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν και επιστροφές στελεχών που είχαν φύγει το προηγούμενο διάστημα προς άλλα κόμματα, και επειδή συμβαίνουν όλα αυτά, θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να διεμβολίσει τις εσωτερικές διεργασίες με δικές του πρωτοβουλίες. Δεν αποκλείουν παραμονές της εκλογής νέας ηγεσίας, στη ΔΗΣΥ ο κ. Τσίπρας να ανακοινώσει δικό του νέο δημοψήφισμα για τον τρόπο εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, ή άλλες παρόμοιες σε επικοινωνιακό εκτόπισμα πρωτοβουλίες, όπως αλλαγές στο Σύνταγμα , που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να αποδυναμώσουν την εκλογική διαδικασία στη ΔΗΣΥ για νέο αρχηγό.

Γι αυτό και ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ιδιαιτέρως αυτό το ενδεχόμενο στέλνοντας μήνυμα μαζί με την κ. Γεννηματά να μην τολμήσει κάτι τέτοιο. Ο πρώην υπουργός αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας.

Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

Οι πληροφορίες που θέλουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνεται δημοψήφισμα για τις αλλαγές του Συντάγματος , για επικοινωνιακούς λόγους ή πρωτοβουλίες ανάλογες με αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τις εξεταστικές στη βουλή θέλοντας να αμαυρώσουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ με υποθέσεις που θα εφεύρουν με προφανή στόχο, από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι και αυτή η προσπάθεια όπως και όλες οι προηγούμενες θα πέσουν στο κενό. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να σεβαστεί τις διαδικασίες των κομμάτων και να μην εφεύρει κάθε φορά που βρίσκεται στα δύσκολα και νέες κατηγορίες που είναι ανυπόστατες και εκτοξεύονται μόνο και μόνο , όπως λένε για να αμφισβητηθεί η όλη προσπάθεια που είναι σε πλήρη εξέλιξη για την επανένωση της κεντροαριστεράς.

Ιδίως μετά την άρνηση της κ. Γεννηματά να προσφέρει χείρα βοηθείας στη πρόσκληση του κ. Τσίπρα προ ενός μήνα , ο «φόβος» στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ είναι υπαρκτός αφού θεωρούν τον κ. Τσίπρα ικανό για όλα ακόμη και να χαλάσει την ένωση της κεντροαριστεράς επειδή δεν έχει πολιτικό όφελος ο ίδιος. Είναι έξω από τα σχέδια της κεντροαριστεράς και αυτό δεν το θέλει καθόλου γιατί βλέπει πως πολιτικά απομονώνεται.

Το μήνυμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι αυστηρό προς την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας έτσι ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά οι εσωκομματικές εκλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που απευθύνονται στην κοινωνία την οποία καλούν να ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα. Το μήνυμα δεν απευθύνεται μόνο στον Αλέξη Τσίπρα , αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στα μέσα Σεπτεμβρίου διοργανώνει πολιτικό μνημόσυνο για τον πατέρα του, επίτιμο πρόεδρο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής.

Συζήτηση και για τα εσωκομματικά

Στη συνάντηση Φώφης Γεννηματά και Γιάννη Ραγκούση συζητήθηκε η προσπάθεια που γίνεται συνολικά με τα κόμματα που μετέχουν στη ΔΗΣΥ .

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε μέσα σε πολύ θετικό κλίμα εκτιμήθηκαν και οι υπάρχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και όλες οι πλευρές της πορείας που εξελίσσεται προς τη συγκρότηση του νέου κι ενωμένου προοδευτικού φορέα.

Ο κ. Ραγκούσης, από τη δική του πλευρά επεσήμανε μεταξύ άλλων προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Η επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης έχει ευρύτερη πολιτική σημασία. Μετά τις αποφάσεις και τη δέσμευση όλων μας, η πορεία που εξελίσσεται μπορεί πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική ζωή. Μπορεί πράγματι να δώσει μια αληθινή ελπίδα στη νέα γενιά, στους ανέργους, στους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν.

Δεν αρκεί να τελειώνουμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ του ακροδεξιού Πάνου Καμμένου, πρέπει να φύγουμε από τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που μας χρεοκόπησαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας.

Εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να φέρουμε ξανά κοντά τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απογοητεύτηκαν κι απομακρύνθηκαν.

Η επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ποιότητα, την ουσία και το περιεχόμενο των διαδικασιών προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο.

Κυρίως όμως θα κριθεί από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Συμμετοχή η οποία πρέπει να ενθαρρυνθεί και να διευκολυνθεί.

Είναι πολύτιμη η συμβολή της ανεξάρτητης επιτροπής Αλιβιζάτου. Παρέχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αξία των διαδικασιών.

Έχουμε ιστορική υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι στην αναγέννηση της προοδευτικού χώρου, δημιουργώντας σήμερα τη μία, μεγάλη κι ενωμένη προοδευτική παράταξη.

Η πρωτεύουσα αντίθεση δεν αφορά το παρελθόν, ούτε σχετίζεται με πρόσωπα.

Συνδέεται αποκλειστικά με το μέλλον και βρίσκεται ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές αντιλήψεις.

Ιστορικά εκεί βρισκόταν πάντοτε, εκεί παραμένει.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμέως: Χωρίς την επιστολική ψήφο πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν

«Χωρίς την επιστολική ψήφο οι Έλληνες πολίτες, πολλοί συμπατριώτες μας, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews.

Επίσης η κ. Κεραμέως επισήμανε «πάνω από τρεις στους τέσσερις που έχουν γραφτεί έχουν ήδη παραλάβει το εκλογικό υλικό στο σπίτι τους, στο γραφείο τους, σε όποια διεύθυνση έχουν. Πάνω από εκατό χιλιάδες τα έχουν ήδη παραλάβει» και πρόσθεσε «αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Ό, τι και να ψηφίζει κανείς, σημασία έχει να ψηφίζει, νa ακούγεται, να μπορεί να ακουστεί ακριβώς η φωνή του».

Οι παραδόσεις προχώρησαν πάρα πολύ γρήγορα σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών «Ξεκίνησαν πριν από μόλις λίγες μέρες και ήδη είμαστε σχεδόν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της παράδοσης». Παράλληλα η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινίσεις και για το ποια είναι η τελευταία ημέρα για κατάθεση του φακέλου: «Εάν ζω στο εξωτερικό, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς να παραλάβει τον φάκελο είναι η 28η Μαΐου. Στην Ελλάδα, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς είναι η 3η Ιουνίου».

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε ό,τι «πρέπει να φέρουμε την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Θα είναι μια δύσκολη αντιπυρική περίοδος, χρειάζεται συστράτευση

Έκκληση προς τους πολίτες να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών και για συστράτευση των πάντων ώστε «να προστατεύσουμε το χωριό μας, το σπίτι μας, το νησί μας ή την πόλη μας», απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είχαμε έναν άνυδρο χειμώνα. Θα είναι μία δύσκολη αντιπυρική περίοδος» δήλωσε στο Mega, υπογραμμίζοντας όμως πως «η δουλειά ενός υπουργού δεν είναι να παίρνει τη μάνικα και να σβήνει τις φωτιές, αλλά να προετοιμάζει την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες δυνάμεις γι αυτήν την προσπάθεια». Για αυτόν τον λόγο, όπως ανέφερε, από τον Δεκέμβριο του 2023 η Βουλή υπερψήφισε νόμο που κατέθεσε ο ίδιος με αντικείμενο την πρόληψη, η οποία όπως τόνισε είναι «ανώτερη της αντιμετώπισης».

Σχετικά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων για καθαρισμό που έληξε στις 30 Απριλίου και τον συνακόλουθο έλεγχο τους από τους δήμους, υπογράμμισε πως «βλέπω ότι αρκετοί συμπολίτες μας πειθαρχούν σε αυτό και βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και αρκετοί δήμοι κάνουν ελέγχους. Υπάρχουν και αυτοί όμως που δεν πειθαρχούν και υπάρχουν και κάποιοι δήμαρχοι, πράγματι ομολογώ, που κρύβονται πίσω από -αν θέλετε- κάποια technicalities, όπως γιατί δεν έχει βγει η ψηφιακή πλατφόρμα για να δηλώνουν οι πολίτες τα οικόπεδά τους και λοιπά».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας ΑΙΓΙΣ, επισήμανε πως «εντολή του πρωθυπουργού ήταν να ξεμπλοκάρω και να τρέξω με τάχιστες διαδικασίες το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ», ενώ συμπλήρωσε αναφέροντας πως «θα αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε από το καλοκαίρι του 2025 και θα ολοκληρωθεί η παραλαβή τους μέχρι το 2030».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en