ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξητικές τάσεις για τα λεγόμενα συνθετικά ναρκωτικά

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ή αλλιώς κρυσταλλική μέθη (crystal meth) προκαλεί γρήγορα εθισμό. Η χρήση αυτής της νέας, συνθετικής ναρκωτικής ουσίας δεν φαίνεται να είναι απλώς μία παροδική μόδα στην Ευρώπη. Αντίθετα, παρουσιάζει ανησυχητικές αυξητικές τάσει.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν περιοχές στα σύνορα με την Τσεχία, αφού η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη προέρχεται κυρίως από παράνομα εργοστάσια ναρκωτικών στην Τσεχία.

Όπως αναφέρουν χρήστες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, η πρώτη φορά που δοκιμάζουν την συγκεκριμένη ουσία έχει θεαματικές επενέργειες στη διάθεσή τους. Μέσα σε μικρό όμως χρονικό διάστημα όμως τους οδηγεί στον εθισμό, προκαλώντες σημαντικές σωματικές και ψυχοσυναισθηματικές βλάβες.

Τέλος σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση για τα ναρκωτικά που δημοσιεύθηκε μέσα στον Ιούνιο (2014), τα συνθετικά ναρκωτικά, όπως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, είναι αυτά που κυριαρχούν στη διεθνή αγορά, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό. Πολλά μάλιστα από τα εργαστήρια παραγωγής τους εντοπίζονται κυρίως στη βόρεια Αμερική.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version