ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη η κίνηση τις πρώτες μέρες διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης

Αυξημένη κίνηση παρουσιάζει τις πρώτες μέρες διάθεσης το πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος. Μιχάλη Κιούση. Η αύξηση της κίνησης στην διάθεση πετρελαίου καταγράφεται περίπου σε ένα ποσοστό της τάξης του 30%, και φυσικά έπεται και συνέχεια.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές δηλώνουν ότι προμηθεύονται μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης λόγω οικονομικής στενότητας. Εντούτοις, οι τιμές φαίνεται να συγκρατούνται σε καλά επίπεδα, προς το παρόν, ενώ εκτιμάται ότι θα πέσουν κι άλλο, με τους ομίλους να ρίχνουν όσο μπορούν την τιμή.

Συνεπώς, η τιμή του από 1,50-1,52 ευρώ πήγε στο 1,38-1,42 το λίτρο, στην Αττική, με τους πρώτους ανεφοδιασμούς να γίνονται το μεσημέρι.

Στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ο κ. Κιούσης είπε ότι η τιμή κυμαίνεται από 1,44 έως 1,46 ευρώ το λίτρο. Στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φτάνει μέχρι τα 1,43 ευρώ το λίτρο, ενώ σε άλλες περιοχές είναι και 4-5 λεπτά πιο ακριβό.

Ενδεικτικό στοιχείο της αυξημένης ζήτησης αποτελεί το γεγονός ότι οι παραγγελίες είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι η τιμή του είναι υψηλότερη κατά 21,18% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021.

Οι παραγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης είναι πάρα πολλές και οι καταναλωτές κλείνουν τα ραντεβού τους εδώ και 20 ημέρες τουλάχιστον.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version