Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2018, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση),
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

 

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη την Δευτέρα(3-6-2024) το απόγευμα στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη | Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (30-5-2024) το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης , δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ το όχημα τελικά προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι δύο δράστες (οδηγός – συνοδηγός) επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον ακινητοποιήθηκαν αντιστεκόμενοι στη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κομοτηνή | Συνελήφθη Έλληνας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης Έλληνας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 14 δενδρύλλια κάνναβης, 110,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης.

Συνελήφθη την Πέμπτη (30-5-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης από τον δράστη, εντόπισαν περιφραγμένο χώρο, στο εσωτερικό του οποίου ο ημεδαπός καλλιεργούσε φυτά κάνναβης και διακριβώθηκε να μεταβαίνει στο σημείο με όχημα για την φροντίδα και περιποίησή τους.

Από τον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων και ένα πλαστικό ποτιστήρι με νερό για το πότισμά τους, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “AS” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:

  • 6 γυάλινα βάζα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη σε φυτικά αποσπάσματα και 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 110,6 γραμμαρίων,
  • πλήθος σπόρων κάνναβης,
  • κενές συσκευασίες και 
  • υγρό λίπασμα για τη φροντίδα των φυτών κάνναβης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 2017

Η Ελληνική Αστυνομία εν  όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού, προβλέπουν:

  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.),
  • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα  πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων από συνεργεία της Τροχαίας θα (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση) και
  • ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Επίσης, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, όπως αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη την Δευτέρα(3-6-2024) το απόγευμα στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη | Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (30-5-2024) το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης , δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ το όχημα τελικά προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι δύο δράστες (οδηγός – συνοδηγός) επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον ακινητοποιήθηκαν αντιστεκόμενοι στη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κομοτηνή | Συνελήφθη Έλληνας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης Έλληνας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 14 δενδρύλλια κάνναβης, 110,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης.

Συνελήφθη την Πέμπτη (30-5-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης από τον δράστη, εντόπισαν περιφραγμένο χώρο, στο εσωτερικό του οποίου ο ημεδαπός καλλιεργούσε φυτά κάνναβης και διακριβώθηκε να μεταβαίνει στο σημείο με όχημα για την φροντίδα και περιποίησή τους.

Από τον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων και ένα πλαστικό ποτιστήρι με νερό για το πότισμά τους, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “AS” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:

  • 6 γυάλινα βάζα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη σε φυτικά αποσπάσματα και 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 110,6 γραμμαρίων,
  • πλήθος σπόρων κάνναβης,
  • κενές συσκευασίες και 
  • υγρό λίπασμα για τη φροντίδα των φυτών κάνναβης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :

• Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.

• Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

• Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως :

• Παρασκευή (20-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 16.00-21.00

• Σάββατο (21-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 08.00-13.00

• Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015) για το ρεύμα εισόδου: 15.00-21.00
Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:

• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

• να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.

• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη την Δευτέρα(3-6-2024) το απόγευμα στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη | Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (30-5-2024) το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης , δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ το όχημα τελικά προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι δύο δράστες (οδηγός – συνοδηγός) επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον ακινητοποιήθηκαν αντιστεκόμενοι στη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κομοτηνή | Συνελήφθη Έλληνας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης Έλληνας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 14 δενδρύλλια κάνναβης, 110,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης.

Συνελήφθη την Πέμπτη (30-5-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης από τον δράστη, εντόπισαν περιφραγμένο χώρο, στο εσωτερικό του οποίου ο ημεδαπός καλλιεργούσε φυτά κάνναβης και διακριβώθηκε να μεταβαίνει στο σημείο με όχημα για την φροντίδα και περιποίησή τους.

Από τον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων και ένα πλαστικό ποτιστήρι με νερό για το πότισμά τους, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “AS” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:

  • 6 γυάλινα βάζα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη σε φυτικά αποσπάσματα και 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 110,6 γραμμαρίων,
  • πλήθος σπόρων κάνναβης,
  • κενές συσκευασίες και 
  • υγρό λίπασμα για τη φροντίδα των φυτών κάνναβης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en