Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ατυχία” βλέπει ο Κουρουμπλής στις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου ….

image_print

«Άτυχη στιγμή» χαρακτήρισε τις δηλώσεις- άποψη του δημάρχου Ωραιοκάστρου Α. Γκοβόστη σχετικά με τη φιλοξενία προσφυγόπουλων στα σχολεία του δήμου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, σε συνένευξή του το πρωί στον Σκάι.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι μίλησε με τον δήμαρχο, το κατάλαβε και πιστεύει ότι το θέμα έχει κλείσει.

«Ήταν μία άτυχη στιγμή. Μίλησα μαζί του και πιστεύω ότι το θέμα έχει κλείσει. Δημιουργείται μία φοβία, που νομίζω ότι, δεν βοηθάει σ’ αυτά τα ζητήματα», τόνισε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τόσο η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Αστέριου Γαβότση, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας.

Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει δύο σκέλη: από τη μία η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που καθίσουν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με τα παιδιά τους κι από την άλλη δηλώσεις του Αστέριου Γαβότση, σε συγκέντρωση δημοτών του, με αφορμή αντιδράσεις πολιτών για το προσφυγικό, που χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές».

Ο δήμαρχος απέρριψε τις απόψεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε είχαν αντίθετο νόημα απ’ αυτό που τους αποδίδεται. Ο ίδιος, πάντως, στο πλαίσιο της παραγγελθείσας προκαταρκτικής έρευνας καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαβότσης δήλωσε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που είναι πρόθυμη να διαθέσει η κυβέρνηση για τη μεταφορά προσφυγόπουλων, να δοθούν προκειμένου να δημιουργηθούν δομές για την εκπαίδευσή τους.

«Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές», σημείωσε.

Ακόμη υπό έρευνα αναμένεται να τεθεί και οι δηλώσεις του δημάρχου σε κατοίκους δέκα ημέρες νωρίτερα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, παρακινεί εμμέσως πλήν σαφώς πολίτες σε παράνομες ενέργειες αντίδρασης, με αφορμή φήμες εγκατάστασης προσφύγων σε σπίτια της περιοχής.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ανάμεικτα τα μηνύματα για τον τουρισμό – Στόχος η επιμήκυνση της σεζόν

image_print

Με ανάμεικτα συναισθήματα εξελίσσεται η φετινή τουριστική περίοδος στη Χαλκιδική, καθώς, παρά τη σταθερή παρουσία επισκεπτών, οι επαγγελματίες του κλάδου καταγράφουν μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τις προσδοκίες αλλά και με προηγούμενες χρονιές.

Η τουριστική κίνηση εμφανίζεται συγκρατημένη, με αρκετές επιχειρήσεις να κάνουν λόγο για χαμηλότερες πληρότητες και πιο περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη από τους επισκέπτες. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, η οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, το αυξημένο κόστος των διακοπών και ο έντονος ανταγωνισμός από άλλους μεσογειακούς προορισμούς έχουν επηρεάσει τη φετινή εικόνα.

Παράλληλα, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που δυσκολεύει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία της σεζόν.

Την ίδια ώρα, οι φορείς του τουρισμού εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και μετά τον Αύγουστο, με δράσεις που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η επιμήκυνση της σεζόν αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να περιορίσει την εξάρτηση του τουρισμού από τους δύο μήνες αιχμής του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουντώνουν οι υποψίες για κυκλώματα παράνομου εμπορίου ζώων στην Ελλάδα

image_print

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις εντείνονται οι υποψίες για τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομου εμπορίου ζώων με διασυνδέσεις στο εξωτερικό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές και στις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί περιστατικά που εγείρουν ερωτήματα για τη διακίνηση ζώων από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να τηρούνται πάντα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με ευρύτερο δίκτυο παράνομης διακίνησης ζώων ή αν πρόκειται για μεμονωμένη υπόθεση. Παράλληλα, εξετάζονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και οι πιθανές διασυνδέσεις με πρόσωπα ή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Οι αρχές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα συμπεράσματα για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη δημόσια συζήτηση γύρω από την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στις μετακινήσεις ζώων και την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της ευζωίας τους.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… «μετακομίζει» στα Κήπια Καβάλας – Νέο κέρινο ομοίωμα στο μουσείο

image_print

Μία ακόμη σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κήπια Καβάλας. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το κέρινο ομοίωμα του οποίου εκτίθεται πλέον στον χώρο, εμπλουτίζοντας τη μοναδική συλλογή του μουσείου.

Το νέο έκθεμα αποτυπώνει με εντυπωσιακή λεπτομέρεια τον Πορτογάλο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κήπια συνεχίζει να εμπλουτίζει τη συλλογή του με μορφές διεθνούς εμβέλειας από τον χώρο του αθλητισμού, της τέχνης και της πολιτικής, αποτελώντας έναν ξεχωριστό προορισμό για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en