ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Αστακός” η Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό έχει μπει από το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης για την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη για τα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ και τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα είναι δρακόντεια καθώς ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει την ανάπτυξη σχεδόν 5.500 αστυνομικών σε όλη την πόλη, drones, ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ, υδροφόρων οχημάτων, τους γνωστούς «Αίαντες», ενώ θα υπάρχουν φραγμοί μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ώστε οι διαδηλωτές να παραμείνουν μακριά από το εκθεσιακό κέντρο. Παράλληλα, τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα στην πόλη έφτασαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Πρόκειται για 12 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) και 10 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Εκτός από τις 22 διμοιρίες της Αττικής, αστυνομικοί απ’ όλους τους νομούς της βορείου Ελλάδας, καθώς και την Πάτρα και τα Ιόνια Νησιά θα ενισχύσουν της δυνάμεις της ΓΑΔΘ.

Στο επίκεντρο των φετινών κινητοποιήσεων είναι το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας και τα εργασιακά. Το βλέμμα της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι στραμμένο περισσότερο στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών, η οποία οργανώνεται μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και εκτιμάται ότι θα έχει πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version