ΚΑΒΑΛΑ

“Ας σταματήσουν οι απειλές περί υποχρέωση προσέλευσης στην εργασία μας”

Πολλά ακούστηκαν στην χθεσινή έκτακτη εκπομπή του ΕΝΑ CHANNEL περί “προστίμων”, ακόμα και 300 ευρώ για τους Δημοσίους Υπαλλήλους που δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους, παρά τον σφοδρό χιονιά που παρατηρείται τις τελευταίες 48 ώρες στην Καβάλα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, τηλεθεάτρια η οποία διαμένει στο Παλιό Καβάλας όπου έχει διακοπή η συγκοινωνία εδώ και 2 μέρες, έστειλε στο ΕΝΑ CHANNEL σχετικό σχόλιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά….

“Σχετικά με τη χθεσινή (9-1-2017) εκπομπή αφιερωμένη στα προβλήματα του χιονιά θα πρέπει να γνωρίζετε και εσείς αλλά και ο καθείς που τηλεφωνεί για να αναφέρει, ζωντανά στην εκπομπή, το πρόβλημά του ή να πει απλώς τον καημό του τα εξής: Οι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιώνm εφόσον λειτουργούν τα δημόσια μέσα μεταφορές και περνούν από τις περιοχές στις οποίες μένουν φυσικά, υποχρεούνται να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους.
Εγώ διαμένω στο Παληό Καβάλας το οποίο είναι αποκλεισμένο από τη Δευτέρα το πρωί 9-1-2017, δεν εκτελούνται δρομολόγια του ΚΤΕΛ  και το δίκτυο είναι ιδιαίτερα ολισθηρό και επικίνδυνο, ακόμη και με αλυσίδες, στα σημεία ΥΨΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΚΑ. Σίγουρα ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει κάποιο τρόπο για τη νόμιμη και ασφαλή μεταφορά υπαλλήλων του κράτους. Ας σταματήσουν λοιπόν οι απειλές από ανώτατους δημόσιους λειτουργούς περί υποχρέωση προσέλευσης στην εργασία μας πάσει θυσία. Δεν είναι δυνατόν να διασχίσουμε πεζοί 9-10 χιλιόμετρα από το Παλ
 ηό Καβάλας ή και 15 χλμ από την Νέα Ηρακλείτσα. Εφόσον προβλέπεται από το νόμο, να διαταχθούν τα νόμιμα και ας φιλοτημηθούν οι διαθέτοντες κοινωνική ευαισθησία και γνώση του νόμου να μεταφέρουν τους αποκλεισμένους δημοσίους υπαλλήλουν από και προς την εργασία τους. Σε ένα ευνομούμενο κράτος όπου ‘όλα λειτουργούν μια χαρά’ ας πράξουν τα δέοντα. Δεν μένουμε αποκλεισμένοι στα σπίτια μας εδώ και δύο ημέρες΄, χωρίς νερό, από δική μας υπαιτιότητα αλλά λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης των του κράτους και των υπηρεσιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  Όσο για τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, οι οποίοι, σύμφωνα με τη χθεσινή ακροάτρια προσήλθαν στην εργασία τους σε ποσοστό 90%, να είστε σίγουροι ότι ο δρόμος του Νοσοκομείου παρέμεινε ανοικτός και όσοι για όσους προσήλθαν υπήρχε δημόισα συγκοινωνία. Ακόμη και ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Καβάλας ήταν ανοικτός, παρόλο που αναβλήθηκαν διαδικασίες λόγω του χιονιά, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν όσοι θα μετέβαιναν από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα!!

Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ”.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version