Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αρχίζει σήμερα η δίκη για τον θάνατο της Τζεβριέ από την Αλεξανδρούπολη

image_print

Σήμερα αρχίζει η δίκη για τον θάνατο της  άτυχης Τζεβριέ που την γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου ο σύζυγος της (διαβάστε εδώ και εδώ)

Οι σκηνές του άγριου τσακωμού που κατέληξε σε δολοφονία θα περιγράφουν ξανά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θράκης, με τον 30χρονο να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η πολιτική αγωγή θα καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορίας δυο γιατρούς που εξέτασαν την Τζεβριέ, αλλά δεν είχαν κληθεί στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης.

«Η ανάκριση για την υπόθεση κράτησε λίγο και κατά την πολιτική αγωγή δεν προσέφερε όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις που επιθυμούσαμε. Θεωρούμεότι θα πρεπει να ενισχυθεί το αποδεικτικό υλικό με μάρτυρες κατηγορίες που δεν κληθηκαν στην κυρια ανάκριση. Για αυτό καλούμε να καταθέσει ο γιατρός που την χειρούργησε αλλά και ο γιατρός που συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση» δηλώνει στο makthes.gr η δικηγόρος της οικογένειας της Τζεβριέ, Ανθούλα Ανάσογλου.

Όλα έγιναν το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου του 2021, σε έναν άγριο καυγά που ο κατηγορούμενος χτύπησε θανάσιμα την 29χρονη, προκαλώντας την ρήξη ύπατος. Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου κατέληξε στις 9/12/2021 και ώρα 20:50. Υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις αλλά δεν κατέστησαν ικανές να ανατρέψουν το θάνατο της. Μάλιστα είχε διαγνωστεί κατά την νοσηλεία της και θετική στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, ως αιτία θανάτου καταγράφτηκε η τραυματική ρήξη ήπατος, η μεθαιμορραγική καταπληξία και η οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, ο ίδιος συμπεριφέρθηκε σαν να μην συνέβη τίποτα. Μάλιστα καθ’ ομολογίαν του «βγήκε στην αυλή και έκανε καφέ για να συνέλθει». Άργησαν πολύ να ενημερώσουν το ΕΚΑΒ για να παραλάβει την 29χρονη, γεγονός που έθιξε ιδιαίτερα και η οικογένειας της. Συγκεκριμένα ο πατέρας της, με κραυγές απόγνωσης αναρωτιόταν «γιατί δεν κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, γιατί την άφησε να πεθάνει;».

Ο 30χρονος και η 29χρονη ήταν για 11 χρόνια μαζί. Από τότε που παντρεύτηκαν η 29χρονη δεν είχε επαφές με την οικογένεια της και την έβλεπαν ελάχιστες φορές. «Ο κατηγορούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου επιδείκνυε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται εκ του περιεχομένου των ενόρκων καταθέσεων και αφενός του πατρός της 29χρονης» αναφέρεται στο βούλευμα που παραπέμπεται σε δίκη. Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι χτυπούσε την 29χρονη για ασήμαντους λόγους.

«Είχα χτυπήσει τη σύζυγό μου δυο τρεις φορές στο παρελθόν αλλά όχι πολύ… στο παρελθόν την είχε χτύπησε π.χ. δεν είχα καθαρά ρούχα, είχε αργήσει να έχει έτοιμο το φαγητό, το πολύ να της έδωσα ένα χαστούκι σε αυτές τις περιπτώσεις… Μαλώναμε περίπου δυο φορές την εβδομάδα» είχε πει στην απολογία του.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 22 συλλήψεις σε μία εβδομάδα για υποθέσεις ναρκωτικών

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
image_print

Συνολικά 22 άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 7 έως 14 Ιουλίου 2026 από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Πρόκειται για 17 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν 15 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων:

  • Στην Ξάνθη, δύο Έλληνες συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν από εταιρεία ταχυμεταφορών δέμα που περιείχε 185,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
  • Στην Κομοτηνή, ένας Έλληνας συνελήφθη κατά την παραλαβή δέματος με ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, σύριγγες με έλαιο κάνναβης, συσκευές ατμίσματος και τσιγάρο κάνναβης. Από την έρευνα προέκυψε ότι το δέμα είχε αποσταλεί από άλλο ημεδαπό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.
  • Στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί ποσότητα κάνναβης από τον πρώτο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Laika», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 36 εμπορικές συσκευασίες κάνναβης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο τρίφτες, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.
  • Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, συνελήφθη αλλοδαπός, καθώς σε δέμα με παραλήπτη τον ίδιο βρέθηκαν 5,6 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης.

Παράλληλα, σε ακόμη έντεκα υποθέσεις που καταγράφηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Θάσο, Καβάλα και Δράμα, συνελήφθησαν επιπλέον άτομα μετά από αστυνομικούς ελέγχους, κατά τους οποίους κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 17 ναρκωτικά δισκία και τέσσερις θρυμματιστές.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος Ελληνίδας

Καβάλα - Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος Ελληνίδας
image_print

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Καβάλα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος Ελληνίδας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μία άγνωστη συνεργός που αναζητείται.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιουλίου, άγνωστη γυναίκα προσποιήθηκε τηλεφωνικά υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ και επικοινώνησε με Ελληνίδα στην Καβάλα, ισχυριζόμενη ότι υπήρχε βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα της κατοικίας της.

Με αυτό το πρόσχημα επιχείρησε να την πείσει να συγκεντρώσει χρήματα και τιμαλφή, προκειμένου να τα παραδώσει.

Η γυναίκα αντιλήφθηκε την απόπειρα εξαπάτησης και ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία, η οποία οργάνωσε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκειά της συνελήφθη μία Ελληνίδα, η οποία μετέβη με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην κατοικία της παθούσας για να παραλάβει τα συμφωνηθέντα χρήματα.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη της Καβάλας και ο συνεργός της, ένας Έλληνας, ο οποίος οδηγούσε το όχημα.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Άργος: Βαρύτερο κατηγορητήριο για τους αστυνομικούς μετά τον θάνατο 20χρονου

Άργος - Υπόθεση θανάτου 20χρονου μετά από αστυνομική καταδίωξη - 2026
image_print

Άργος: Βαρύτερο κατηγορητήριο για τους αστυνομικούς μετά τον θάνατο 20χρονου

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του 20χρονου στο Άργος, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Μετά την εξέλιξη αυτή, το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο αστυνομικών αναμένεται να αναβαθμιστεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Οι δύο ένστολοι είχαν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έπειτα από τις απολογίες τους. Η προσθήκη του πιστοποιητικού θανάτου στη δικογραφία μεταβάλλει πλέον τη νομική βάση της υπόθεσης.

Νέα απολογία για τη βαρύτερη κατηγορία

Σύμφωνα με τη συνήγορο της οικογένειας του θύματος, η αλλαγή του κατηγορητηρίου σημαίνει ότι οι δύο κατηγορούμενοι θα κληθούν εκ νέου να απολογηθούν, όπως προβλέπει η ποινική διαδικασία.

Η νέα κατηγορία αφορά ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, γεγονός που διαφοροποιεί ουσιαστικά τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Τι υποστήριξαν οι δύο αστυνομικοί

Κατά τις απολογίες τους, οι δύο αστυνομικοί αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 20χρονο.

Όπως φέρονται να κατέθεσαν, οι πυροβολισμοί ήταν προειδοποιητικοί και στόχος τους ήταν να αναγκάσουν τον οδηγό να σταματήσει το όχημα, καθώς –σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους– είχε επιχειρήσει να εμβολίσει αστυνομικούς και υπηρεσιακά οχήματα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Υποστήριξαν επίσης ότι ουδέποτε στόχευσαν τον νεαρό με πρόθεση να τον τραυματίσουν.

Συγκλονίζει η μητέρα του 20χρονου

Συγκίνηση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας του 20χρονου, η οποία, παρά την απώλεια του παιδιού της, ανέφερε ότι δεν αισθάνεται μίσος.

«Δεν έχω μένος. Νιώθω πόνο και προσπαθώ να διαχειριστώ τον χαμό του παιδιού μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υποστήριξε ότι ο γιος της ήταν άτομο στο φάσμα του αυτισμού, με ποσοστό αναπηρίας 89%, αντιμετωπίζοντας σοβαρές δυσκολίες στην επικοινωνία. Όπως ανέφερε, εκτιμά ότι πανικοβλήθηκε όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, καθώς είχε φύγει χωρίς να έχει μαζί του το δίπλωμα οδήγησης.

Στο μικροσκόπιο το βίντεο της καταδίωξης

Καθοριστικής σημασίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης θεωρείται το βίντεο από την καταδίωξη, το οποίο έχει περιέλθει στις Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο εντοπίστηκαν 13 κάλυκες, ενώ από το οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται να ακούγονται περισσότεροι πυροβολισμοί. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τα πορίσματα της βαλλιστικής και της ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της δικαστικής έρευνας.

Οι αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση όλων των συνθηκών της υπόθεσης, προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα γεγονότα που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en