Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχίζει η μάχη στην πολιτική σκηνή

image_print

Γόρδιος δεσμός για τον Τσίπρα τα εσωκομματικά, μεγαλύτερο ποσοστό αναμένει η ΝΔ, κρίνεται η τύχη των ΑΝΕΛ, θέση στην κυβέρνηση θέλει το Ποτάμι

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί στην πολιτική σκηνή καθώς όλοι αναμένουν τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συμφωνία που ο ίδιος είχε προαναγγείλει ότι θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Αυγούστου. Φαίνεται πλέον αναπόδραστη η προσφυγή στις κάλπες, η τρίτη (μαζί με το δημοψήφισμα) μέσα σε 7 μήνες και τα κόμματα αρχιζουν να προετοιμάζονται για τις αλλαγές που θα φέρουν οι κάλπες. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμηνύσει ότι αν δεν λάβουν 162 ψήφους εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτό θα οδηγήσει σε εκλογές γιατί δεν μπορούν να κυβερνούν με την στήριξη της αντιπολίτευσης. Κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αφού η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη έχει διαχωρίσει τη θέση της και τάσσεται αναφανδόν κατά του μνημονίου. Ακόμη και οι Ενωτικοί που εμφανίστηκαν την τελευταία στιγμή με 17 υπογραφές εμφανίζονται αντιφατικοί καθώς δηλώνουν άλλοι ότι θα υπερψηφίσουν και άλλοι ότι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

Ο γόρδιος δεσμός που καλείται να λύσει ο Τσίπρας είναι πολύ δύσκολος και είναι πιθανό να στοιχίσει τη θέση του στην εξουσία. Είναι πλέον βέβαιο ότι θα πρέπει να ρισκάρει αφού οι κρούσεις στα άλλα κόμματα για τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού συνάντησε διαφορα προσκόμματα και δεν πέτυχε το σκοπό της. Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του προγραμματίζουν εξορμήσεις στην επαρχία ελπίζοντας να πείσουν για την αναγκαιότητα της πολιτικής τους στροφής.  Ο Λαφαζάνης κινείται δραστήρια για την ιδρυση νέου κόμματος και πυκνώνει τις επαφές με το κίνημα Αλαβάνου και την Ανταρσία προκειμένου να εκφράσει το σύνολο της αντιμνημονιακής αριστεράς, πλην ΚΚΕ. Ποιός θα χάσει και ποιός θα κερδίσει από αυτή την κόντα των δυο πρώην συντρόφων είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθεί.

Ο μόνος που χαίρεται για αυτές τις εξελίξεις είναι η ΝΔ που εμφανίζεται όμως υπεράνω προσπαθώντας να πλασάρει εθνική στάση. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτηρίζει ¨πολιτικό τυχοδιωκτισμό τις εκλογές για να λυθούν τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ¨ και καλεί τον Τσίπρα να αναλαβει πρωτοβουλίες για να λυθεί το αδέξοδο. Κατά βάθος όμως πιστεύει ότι κερδίζει πόντους από το νέο μνημόνιο και την ανακατωσούρα στην κυβέρνηση και είναι μια χρυσή ευκαιρία να επανέλθει στην εξουσία μόνη ή σε συνασπισμό κομμάτων. Δεν έχει άλλωστε να χάσει τίποτε απο την έκθεσή της στις κάλπες ασε που θα εμφανίζεται δικαωμένη και για τα μνημόνια. Στη ΝΔ επικρατεί οργανωτικός οργασμός με τους επιτελείς να προσπαθούν να φέρουν πάλι πίσω τους χαμένους ψηφοφόρους και να άνουν καμάνια σε όλη την Ελλάδα.

Και το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη προσδοκά ενίσχυση των θέσεων του σ αυτές τις εκλογές με περισσότερους βουλευτές και συμμετοχή ίσως στην κυβέρνηση. Δεν έχει εμπλακεί στα μνημόνια, είναι σταθερά υπερ του ευρώ και θέλει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους εταίρους-δανειστές.

Κρίσιμο το διακύβευμα για την ΑΝΕΛ και τον Καμμένο. Ρισκάρουν την είσοδό τους στη Βουλή κι αυτό τους γεμίζει άγχος. Πρέπει όμως να ακολουθήσουν τη γραμμή του κυρίαρχου εταίρου στην συγκυβέρνηση Α. Τσίπρα, αν μπορούσαν όμως θα ήταν κατά των εκλογών. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ το οποίο διοικείται από τη Φ. Γενηματά στα παρασκήνια όμως εξοκολουθεί να κάνει κουμάντο ο Β. Βενιζέλος.

Ελπίδες για είσοδό τους στη Βουλή τρέφουν ο Γ. Παπανδρέου που δεν πρόλαβε να οργανωθεί στις προηγούμενες εκλογές και τώρα δηλώνει έτοιμος καθώς και ο Β. Λεβέντης που περιμένει χρόνια αυτη τη στιγμή. Ερωτηματικά υπάρχουν για το ποσοστό του ΚΚΕ που θα πλαγιοκοπηθεί από την κίνηση Λαφαζάνη- Αλαβάνου.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άνοιξε η νέα ρύθμιση της ΑΑΔΕ για παλαιές οφειλές έως και σε 72 δόσεις

image_print

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της οποίας φορολογούμενοι και επιχειρήσεις μπορούν να ρυθμίσουν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας μια σημαντική «ανάσα» σε όσους δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Η νέα ρύθμιση αφορά οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι νεότερες οφειλές, από το 2024 και μετά, δεν μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εξακολουθούν να ρυθμίζονται μέσω των πάγιων ρυθμίσεων.

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myAADE, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2026. Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης ορίζεται στα 30 ευρώ, ενώ ο αριθμός των δόσεων μπορεί να φτάσει έως τις 72, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τους όρους της ρύθμισης.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη είναι οι συγκεκριμένες οφειλές να μην βρίσκονται ήδη σε ενεργή ρύθμιση. Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να παραμένουν συνεπείς στην καταβολή των δόσεων, καθώς η μη εμπρόθεσμη πληρωμή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ρύθμισης και στην επαναφορά των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Η ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης αποτελεί μέρος των μέτρων για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, με στόχο να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, διευκολύνοντας παράλληλα την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ στο myAADE.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας: Παράπονα πολιτών για τις συχνές βλάβες στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων

image_print

Έντονα παράπονα εκφράζουν το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Καβάλας για τις συχνές βλάβες που παρουσιάζουν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, αρκετές φορές τα μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν εγκαίρως εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα δημιουργεί ταλαιπωρία, ιδιαίτερα σε όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο αγοράς εισιτηρίου.

Οι πολίτες ζητούν να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να εξυπηρετείται απρόσκοπτα το επιβατικό κοινό.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης: Δεύτερη χρονιά χωρίς δόκιμους

image_print

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Ξάνθη, καθώς η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς νέους δόκιμους, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για το μέλλον της λειτουργίας της.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της περιοχής, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Σχολή να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία με την εισαγωγή νέων σπουδαστών.

Οι τοπικοί φορείς συνεχίζουν να ζητούν άμεσες πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας ότι η Σχολή αποτελεί σημαντική εκπαιδευτική δομή για την Ξάνθη, με ουσιαστική συμβολή τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en