Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρραβώνας ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ επί της αρχής στα βασικά πολιτικά ζητήματα

image_print

Πιο ανοιχτός από ποτέ μοιάζει πλέον ο δίαυλος πολιτικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Αριστερά, μετά και την ομιλία Κουβέλη αλλά και το κάλεσμα του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Βίτσα για κοινή πορεία με στόχο μία ευρύτερη κυβέρνηση της Αριστεράς. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης «έστρωσε το έδαφος» προς το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας στην ομιλία του την πρόθεση του κόμματος να καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τάχθηκε υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με «συλλογικότητες και πρόσωπα» που συνεργάζονται με τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό.

Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ο κ. Κουβέλης υιοθέτησε εν μέρει – σε ένδειξη των προθέσεων της ΔΗΜΑΡ να συμπλεύσει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – τη βασική πολιτική ατζέντα που έχει προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα στέκονται στην Κουμουνδούρου στην ρήση του Φώτη Κουβέλη ότι «αυτό που απαιτείται είναι η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας για την πραγματοποίηση της πολιτικής αλλαγής στη χώρα. Μιας πλειοψηφίας στη οποία μπορούν και πρέπει να πάρουν μέρος ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, οι δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, η ριζοσπαστική αριστερά».

«Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνει αυτό που επιδιώκουμε εδώ και δύο χρόνια» σημειώνει στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει, σημείωσε πως μόνο ο λαός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και χαιρέτησε τη διάθεση της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

«Δεν χωρά ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ σε μια προοδευτική πλειοψηφία για μια αριστερή κυβέρνηση ούτε οι ηρακλείς του Μνημονίου. Χωράτε εσείς», ανέφερε.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο κ. Τσίπρας κατέθεσε, όπως είπε, συγκεκριμένες και κοστολογημένες δεσμεύσεις για άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την κοινωνία και θα επανεκκινήσουν την οικονομία.

«Αποδεικνύουμε ότι αυτό που είπαμε στην Έκθεση: «Εμείς δεν υποσχόμαστε. Δεσμευόμαστε» δεν ήταν λόγια του αέρα» τόνισε διευκρινίζοντας πως αναφέρεται στις δύο προτάσεις νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την πρόταση νόμου για την κοινωνικά δίκαιη και ρεαλιστική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, την προστασία των οφειλετών και της πρώτης κατοικίας τους. Και την πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων.

«Ο λαός μας θα επιλέξει: η το πρόγραμμά μας της Θεσσαλονίκης ή τη λιτότητα και το μνημονιακό καθεστώς» είπε.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά αυτοδυναμία μιας πολιτικής εξόδου από την κρίση με βάση την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.

«Είναι θετική η δική σας απόφαση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης εναλλακτικής στη λιτότητα και τα μνημόνια. Για να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας για την αναδιανομή, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη. Μιας συμφωνίας εθνικού χαρακτήρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γιατί η κυβέρνηση της Αριστεράς και των δυνάμεων της κοινωνικής προόδου, θα είναι κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας» είπε.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος : Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού

image_print

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής αναβάθμισης για τη Μύρινα μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού, μιας περιοχής με ιδιαίτερη ιστορική και τουριστική αξία για τη Λήμνο.

Το έργο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες δημόσιο χώρο. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων, βελτίωση του φωτισμού, ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, ενίσχυση της προσβασιμότητας και αισθητικές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γέωργα, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το νησί, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

«Η ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην εικόνα της Λήμνου. Δημιουργούμε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, αντάξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του τόπου μας», ανέφερε η δήμαρχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που ενισχύουν τις υποδομές του νησιού και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Σκανάρουν” από αέρα τα χωράφια για την εικόνα των καλλιεργειών που επλήγησαν από περονόσπορο

image_print

Μια σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποτύπωση της πραγματικής έκτασης των ζημιών που προκάλεσε ο περονόσπορος στις καλλιέργειες. Ο γεωργικός σύμβουλος Γιάννης Μητρούσης, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προχωρά σε εναέριες καταγραφές των πληγεισών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.

Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από αγροτικές περιοχές που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ασθένεια. Οι εναέριες λήψεις επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση των καλλιεργειών, καταγράφοντας την ένταση και την έκταση των προσβολών με τρόπο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την πραγματική εικόνα των ζημιών, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στους παραγωγούς όσο και σε κάθε αρμόδιο φορέα που καλείται να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του περονόσπορου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en