ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρνητικό κλίμα στο χρηματιστήριο, ισορροπία στα ομόλογα

Προβληματισμό και ανησυχίες προκαλεί στην αγορά η παρατεινόμενη αβεβαιότητα για τον χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της ένταξης των ελληνικών χρεογράφων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Το κλίμα επιβαρύνεται από την αναζωπυρούμενη κινδυνολογία σχετικά με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες στην περίπτωση επιβεβαίωσης του πλέον απαισιόδοξου σεναρίου για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Ο φόβος ότι η αξιολόγηση και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση μπορεί να καθυστερήσουν και πέραν του Απριλίου, καθιστά επιφυλακτικούς τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων, που είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν θετικές εξελίξεις και τώρα βλέπουν το ρίσκο να αυξάνεται.

Καλύτερη εικόνα στην αγορά ελληνικών ομολόγων, όπου τιμές και αποδόσεις έχουν σταθεροποιηθεί. Κατά 4 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του διετούς (8,18%), ενώ του 10ετούς σημείωνει άνοδο τριών μ.β. στο 7,29%.

Στο χρηματιστήριο τόνο στις συναλλαγές δίνουν οι τραπεζικές μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και εμφανίζουν  την  μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται αυτή την ώρα όλοι οι βασικοί δείκτες και τα blue chips.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,30% στις 645 μονάδες.

Ο FT25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει περίπου 0,25%  στις 1.733,5 μονάδες.

O τραπεζικός  δείκτης εχει κινηθεί από +0,57% μέχρι -1,38%. Τώρα υποχωρεί κατά 0,90%. Πειραιώς -1,6%, και Εθνική και Eurobank -0,8%, Attica Bank -0,6%. Αμετάβλητη η Attica, +0,5% η Τρ. Ελλάδος.

Από τις μετοχές του FT25 με θετικό πρόσημο κινούνται οι Motor Oil +1,3%, Aegean, Coca-Cola και ΟΤΕ +0,3%.

 Στον αντίποδα Βιοχάλκο –1,7%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1,3%, Lamda -1,1%, Ελλάκτωρ -0,9%.

 

Απ%.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version