ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρκετός κόσμος στην πλατεία Καπνεργάτη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αρκετό κόσμο και σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΥΚ στην πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Παρόντες φυσικά στην εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά ήταν και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Στους εορτασμούς παρών ήταν τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα, οι υπάλληλοι Δήμου και Περιφέρειας, οι εργαζόμενοι στην ΒΦΛ, η δήμαρχος Καβάλας, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης αλλά πιο αισθητή για άλλη μία φορά έκαναν την παρουσία τους οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Όιλ, ειδικά όταν ο Μανώλης Κελαϊδάκης κατέθετε στεφάνι, φωνάζοντας συνθήματα.

 

Στις σύντομες ομιλίες που ακολούθησαν εισηγητές ήταν ο πρόεδρος του ΕΥΚ Χρήστος Χρυσαλίδης και ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης που αναφέρθηκαν στην σημασία της εργατικής πρωτομαγιάς σε μία εποχή αποδόμισης όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων εν μέσω κρίσης και μνημονίων.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από φορείς σωματεία συνδικάτα και άλλες συλλογικότητες στο μνημείο του Καπνεργάτη.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καπνεργάτη και κινήθηκε αρχικά στην οδό Βενιζέλου, έστριψε στην κεντρική πλατεία και συνέχισε στην οδό Ομονοίας με προορισμό και πάλι την πλατεία Καπνεργάτη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version