ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρδευτικό δίκτυο Νέστου | Δόθηκε παράταση, δεν αποκλείονται παρεμβάσεις

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ χορηγήθηκε παράταση 14 μηνών (ως τις 22 Ιουνίου του 2018) για την περαίωση του έργου “OΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΝΕΣΤΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ” (γνωστό, αλλιώς, και ως “αρδευτικό δίκτυο Νέστου”).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ανάδοχος κοινοπραξία “ΤΕΣ Α.Ε – ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ” ζήτησε παράταση για οικονομικούς (καθυστέρηση στις εξοφλήσεις λογαριασμών), γραφειοκρατικούς (καθυστέρηση έγκρισης του 1ου ΑΠΕ) και μετεωρολογικούς (καθυστέρηση λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και παγετών) λόγους. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι η ανωτέρω παράταση προθεσμίας εγκρίθηκε με αναθεώρηση εφόσον η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της Αναδόχου -κάτι που σημαίνει ότι η Ανάδοχος δεν δικαιούται αποζημίωσης πλην της νόμιμης αναθεώρησης τιμών.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως μετά και την έγκριση της χρηματοδότησης με ένα ποσό της τάξης των 263.000 €, το έργο θα συνεχιστεί κανονικά. Την ίδια ώρα, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάδοχος κοινοπραξία βλέπει με θετικό μάτι την προσθήκη υπέργειων ή υπόγειων διαβάσεων σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου, με σκοπό τη διευκόλυνση στη μετακίνηση των ζώων που διαμένουν στην περιοχή.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version