Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από το 2016 το νέο σύγχρονο πρόσωπο του ΟΑΕΔ

Διαδικτυακά ή (και) στα 1.071 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα γίνονται, από τις 4 Ιανουαρίου 2016, συνολικά 11 παροχές υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), συμπεριλαμβανομένων και της ανανέωσης κάρτας ανεργίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής Εργατικού Δυναμικού του Οργανισμού, Δημήτρης Μπουγιακλής.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ημερίδας με θέμα ο «ΟΑΕΔ προσεγγίζει τις επιχειρήσεις», ο κ. Μπουγιακλής επισήμανε ότι ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του Προγράμματος Επαναπροσδιορισμού του Επιχειρησιακού Μοντέλου του οργανισμού, επιχειρεί να έρθει ακόμα πιο κοντά σε ανέργους και επιχειρηματίες και να συναλλάσσεται με τους Έλληνες πολίτες φορώντας το νέο του… πρόσωπο, που θα είναι ψηφιακό, ταχύτερο, προσαρμοσμένο στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας την περίοδο της κρίσης.

Αναφερόμενος στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), σημείωσε ότι συνολικά στη χώρα λειτουργούν 119, εκ των οποίων στα 12 πιλοτικά, προωθείται η διαδικασία Fast Track που διασφαλίζει -μεταξύ άλλων- την ταχύτητα, σε σχέση με την πολυνομία και τη γραφειοκρατία που επικρατεί στις περισσότερες συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση.

Ήδη, ένα ΚΠΑ2 στα Πατήσια της Αθήνα, λειτουργεί με τη διαδικασία Fast Track και εντός του Δεκεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσουν άλλα τέσσερα σε Αγία Παρασκευή (Αθήνα), Ελευσίνα, Βόλο και Ιωάννινα, σύμφωνα με τον κ. Μπουγιακλή.

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αρμοδιότητες των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕΚ και ΟΕΕ), οι αρμοδιότητες των οποίων πέρασαν το 2012 στον ΟΑΕΔ, σημείωσε πως “στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού του επιχειρησιακού μοντέλου του οργανισμού, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα ώστε υπηρεσίες, όπως το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και η επιδότηση ενοικίου να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά για τον ωφελημένο”.

Αναφορικά με το Πρόγραμμα Επαναπροσδιορισμού του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ, διάρκειας έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2015, ο ίδιος επισήμανε ότι είναι προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Διευκρίνισε ότι για την υλοποίησή του, το 2016 “αναμένεται να απαιτηθεί επιπλέον ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που θα προέλθει από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Έρευνα ικανοποίησης εργοδοτών σε σχέση με τον ΟΑΕΔ

«Πολύ» και «πάρα πολύ» ικανοποιημένοι δηλώνουν σε ποσοστό άνω του 70% οι επιχειρηματίες που έχουν συνεργαστεί με τον ΟΑΕΔ, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του οργανισμού η εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι» και παρουσίασε στη σημερινή ημερίδα το στέλεχός της, Πένυ Μπαξεβάνου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 310 επιχειρήσεων, με ορισμένες μάλιστα εξ αυτών να μην έχουν συνεργαστεί με τον ΟΑΕΔ, και έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων τον Μάρτιο του 2015.

Σε ερώτηση της έρευνας αναφορικά με την αξιολόγηση επιπέδου εξυπηρέτησης από το προσωπικό του ΟΑΕΔ, το 70% των ερωτηθέντων αξιολόγησαν θετικά την εμπειρία τους, βαθμολογώντας με βαθμό άνω του τέσσερα όλες τις εξεταζόμενες πτυχές (ταχύτητα εξυπηρέτησης, παροχή χρήσιμων πληροφοριών, κατανόηση των αναγκών, γνώση αντικειμένου, προθυμία και ευγένεια). Ο βαθμός 1 υποδηλώνει το χειρότερο και το 5 το καλύτερο.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της εμπειρίας τους σχετικά με τη συμμετοχή τους σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, το 70% δήλωσε ότι είναι «καλή» έως «πολύ καλή». Διαφωτιστική είναι η απάντηση των επιχειρηματιών αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων, με το 58,3% αυτών να δηλώνουν ότι η γραφειοκρατία/περίπλοκη διαδικασία αποτελεί τον πρώτο τους σκόπελο και ακολουθούν σε ποσοστό 49,8% οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και 34,8% οι μεγάλες περίοδοι αναμονής μεταξύ των διαδικασιών.

Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες κλήθηκαν να αναφέρουν τους σημαντικούς παράγοντες για τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ και το πρώτο στη λίστα είναι η μείωση της γραφειοκρατίας/απλοποίηση και αυτοματοποίηση διαδικασιών σε ποσοστό 78,1% και ακολουθούν: βελτίωση επικοινωνίας/καλύτερη ενημέρωση (51,8%), ενίσχυση και βελτίωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (49,4%), συνεργασία με εργασιακό σύμβουλο για την καταγραφή των αναγκών μου 47,6%) και ενίσχυση υπηρεσιών, αυτοεξυπηρέτησης για την αντιστοίχιση των κενών θέσεων εργασίας με βιογραφικά σημειώματα 46,29%.ζ Στο σύνολό τους δε οι επιχειρηματίες ζητούν περισσότερα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης και κατάρτισης.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, ωστόσο δεν έχουν συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, η κ. Μπαξεβάνου επισήμανε ότι η απάντησή τους στο γιατί συμβαίνει αυτό είναι «δεν αναζητώ προσωπικό» και ακολουθούν: «τα προγράμματα που τρέχουν δεν ταιριάζουν με τις ανάγκες μου», «πολύπλοκες διαδικασίες» και «δεν είμαι ενήμερος».

Πάντως, ποσοστό 46% και των επιχειρηματιών που δεν έχουν συνεργαστεί με τον ΟΑΕΔ δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί την ιστοσελίδα του οργανισμού έστω και μία φορά, ενώ το 38% εξ αυτών δήλωσε ότι ακολούθησε και δεύτερη.

aftodioikisi.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλαδικές 2024 | 68.851 φέτος οι εισακτέοι σην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Δείτε πόσους θα πάρει κάθε σχολή

Τον αριθμό των εισακτεών μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσες φέτος οι εισακτέοι θα είναι 68.851.

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση

Από την απόφαση προκύπτει αύξηση 277 θέσεων εισακτέων έναντι των περσινών, που ήταν 68.574 θέσεων. Σημειώνεται ότι εκ των 277 νέων θέσεων, οι 100 αφορούν το νέο τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τους φοιτητές που θα πάρει κάθε σχολή:

eisakteoi_Page_1
eisakteoi_Page_2
eisakteoi_Page_3
eisakteoi_Page_4
eisakteoi_Page_5
eisakteoi_Page_6
eisakteoi_Page_7

Το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι πανελλαδικές 2024 ξεκινούν στις 31 Μαΐου 2024 με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως ακολούθως: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Λόγω διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 18 έως και 28 Ιουνίου 2024.

Οι αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές

Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 είναι οι εξής:

Στα αγωνίσματα για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αντικαθίσταται το αγώνισμα του Δρόμου 400μ. με το αγώνισμα του Δρόμου 200μ. για τα αγόρια, που συμμετέχουν στις πρακτικές δοκιμασίες.

Επίσης, στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών το Τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο) του πανεπιστημίου Κρήτης μετονομάζεται σε «Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (Ηράκλειο).

Τέλος, σημειώνονται αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών καθώς επίσης και στη βαθμολόγηση και τον υπολογισμό των μορίων.

protothema.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κηφισιά | Ξέχασαν αγόρι 4,5 ετών σε σχολικό για έξι ώρες – Δύο συλλήψεις

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, της συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των οχημάτων που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι άφησαν ένα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο.

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας για το περιστατικό.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του, παρέδωσε τον γιο του στο σχολικό, για τη μεταφορά του στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Εκεί, ανακάλυψαν κατά τις μεσημεριανές ώρες ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

Από το νηπιαγωγείο κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν πως το παιδί δεν είχε δώσει το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το παιδί είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα, όπου και εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Το αγοράκι φέρεται να έμεινε μέσα στο λεωφορείο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου όπως και η συνοδηγός.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en