ΚΑΒΑΛΑ

Απόφαση επέκτασης του ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας απο το ΔΙΑΜΑΘ (video)

Στο Δημαρχείο συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η διοίκηση της ΔΙΑΜΑΘ, γεγονός που έγινε μάλλον πρώτη φορά. Συνήθως οι συνεδριάσεις του δ.σ. της εταιρίας γίνονται στην Κομοτηνή μα χθες υπήρξε μια εξαίρεση. Αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης στην Περιφέρεια ΑΜΘ για έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας. Σχετική απόφαση έλαβε προ λίγων ημερών και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ΔΙΑΜΑΘ που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ, διεκδικεί 8,5 εκ ευρώ προκειμένου αυτός να μεγαλώσει και να εκσυγχρονιστεί.

Καταβάλλεται προσπάθεια το έργο να εξασφαλίσει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους ώστε να διεκδικήσει τα χρήματα με ακόμη περισσότερες προϋποθέσεις. Έχει προηγηθεί ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για το σχετικό πρόγραμμα που «άνοιξε» δηλαδή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα.

Εν τω μεταξύ γίνεται πάλι γνωστό ότι ετοιμάζονται και τελειώνουν οι μελέτες της ΔΙΑΜΑΘ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) προκειμένου και σε αυτήν την περίπτωση να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Στην περίπτωση της Μ.Ε.Α. η χρηματοδότηση θα προέρχεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Και για αυτό το έργο αναμένεται λίγο νωρίτερα να υπάρξει περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Λόγω της συνεδρίασης της ΔΙΑΜΑΘ στην Καβάλα, ήταν χθες στο Δημαρχείο τόσο ο Δήμαρχος Δράμας (πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ) όσο και ο διευθυντής της κ. Βογιατζής.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version