ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόρριψη απόφασης απαλλαγής κοινόχρηστων χώρων


Συνέντευξη τύπου πραγματοποιείται αυτή την ώρα με θέμα την προσφυγή του Δήμου Καβάλας στην επιτροπή του άρθρου 152, μετά την απόρριψη της απόφασης για απαλλαγή των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων μέχρι το τέλος του 2020 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Μαζί με τον δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριαδη για το θέμα το τοποθετήθηκαν και ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλων Γιώργος Βαφειδης και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονιδης.

Ο δήμαρχος ξεκίνησε με μια αναδρομή στην περίοδο της καραντίνας τα καταστήματα έμειναν κλειστά για δύο μήνες.

Για τα νομικά ζητήματα που αφορούν την προσφυγή στο άρθρο 112 τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Απόστολος Αγελαρακης ο οποίος τονισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάσχει νομιμότητας και πλήρης αιτιολογίας, πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ τόνισε ότι οι περιορισμοί για τον Κορωνοιο δεν έχουν σταματήσει να υπάρχουν, συνεχώς επιβάλλονται νέα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο θα συζητηθεί με την επιτροπή η συγκεκριμένη απόφαση στην Κομοτηνή. Παρόντες στο δικαστήριο ως μάρτυρες θα είναι και οι πρόεδροι εμπορικού συλλόγου και καφεζυθοπωλων.

Στην συνέχεια τον λόγω πήρε ο πρόεδρος καφεζυθοπωλων Γιώργος Βαφειδης ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για απαλλαγή φόρων κοινόχρηστων χώρων γέμισε με ασφάλεια τους επαγγελματίες, ενω η απόφαση της αποκεντρωμένης δείχνει ότι δεν συμμερίζεται την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Καλεί την επιτροπή να κατανοήσει ότι τα προβλήματα της πανδημίας υφίσταται το ίδιο και αυτή την περίοδο, όχι μόνο την περίοδο του lockdown ενώ χαρακτήρισε χαριστική βολή το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βασίλης Λεμονιδης ανέφερε πως η πτώση του τζίρου αγγίζει το 50% , η τουριστική σεζόν δεν κύλησε καλά και η απαλλαγή από τα τέλη ήταν ανάσα, εκφράζοντας την απόρροια του για τους λόγους που η αποκεντρωμένη απέρριψε την συγκεκριμένη απόφαση. Τόνισε ότι οι προηγούμενοι μήνες ήταν δύσκολοι αλλά παρατηροντας τους αριθμούς και κρουσμάτων και των διασωληνωμενων θα γίνουν δυσκολότερα.

 

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version