Quantcast
Connect with us

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

Απόκριες 2023 | Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Πολλοί είναι αυτοί που κανονίζουν τι θα κάνουν το Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Απόκριες.

Οι Απόκριες πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι αυτοί που κανονίζουν τι θα κάνουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Έτσι, το Τριώδιο ανόγει στις 5 Φεβρουαρίου. Η Τσικνοπέμπτη θα πέσει στις 16 Φεβρουαρίου. Η Κυριακή των Αποκριών φέτος θα πέσει στις 26 Φεβρουαρίου και η Καθαρά Δευτέρα στις 27 του ίδιου μήνα.

 

Πηγή : newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

Επιτέλους… Καρναβάλι στην Ξάνθη ΞΑΝΑ

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης τίμησε τους συμμετέχοντες

Μια πόλη, μια αγκαλιά, μια οικογένεια!

Μετά από τρία χρόνια, ένα ποτάμι χαράς, κεφιού και αισιοδοξίας ξεχύθηκε στην πόλη, «ξέπλυνε» τη θλίψη και επανάφερε το χαμόγελο, την πίστη και την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων.

Χιλιάδες κόσμου, επισκέπτες, καρναβαλιστές και πληρώματα, βρέθηκαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης, η οποία χαρακτηρίστηκε από μια απίστευτη συμμετοχή, τόσο από την ΠΑΜΘ, τη Βόρεια Ελλάδα και πολλές γωνιές της χώρας μας, όσο και από τη γειτονιά μας στα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης καλωσόρισε όλον τον κόσμο που βρέθηκε στην πόλη μας, αναφέρθηκε στην παρουσία του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςαλλά και των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και τη Βαλκανική σημειώνοντας ότι η παρουσία τους απηχεί την τεράστια εκτίμηση που χαίρει ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός μας, αλλά και η ίδια η Ξάνθη.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος θέλησε να ευχαριστήσει με έναν συμβολικό τρόπο όλους τους συμμετέχοντες και ντύθηκε κι αυτός μαζί με τη σύζυγό του, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει -ως ο πρώτος πολίτης της πόλης- όλους τους καρναβαλιστές, που «με αγάπη και μεράκι έφτιαχναν όλον αυτόν καιρό, τις πανέμορφες στολές τους, αναβιώνοντας και συντηρώντας τα έθιμά μας -δημιουργώντας, ουσιαστικά, τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές-Καρναβάλι Ξάνθης. Είναι ένας τρόπος για να τους πω “ευχαριστώ” -να γίνω “ένα” με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους», τόνισε, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα «τα νέα παιδιά μας που συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις των Γιορτών με κέφι και αισιοδοξία».

«Αυτό αξίζουν: να ζουν, να χαίρονται, να δημιουργούν. Θα είμαι πάντα δίπλα τους, σε όλες τις αναζητήσεις τους. Δεν είναι μόνοι τους. Δε θα πληρώσουν αυτοί τον “μισθό” της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Εμείς, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους φορείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια των νέων, που αποτελούν και το μέλλον αυτού του τόπου, της ευλογημένης γης, που μας γέννησε και μας ανάστησε».

Ο ίδιος έδωσε «το παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, χαιρετώντας τα μέλη της υπέροχης πομπής, ενώ στο μήνυμά του μέσω της τηλεόρασης της ΕΡΤ, αλλά και στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού στο youtube, που μετέδιδε ζωντανά την παρέλαση, κάλεσε τον κόσμο «να ενωθεί να γίνει μια οικογένεια, εδώ στην Ξάνθη».

«Ελάτε να ζήσουμε αυτές τις πολύτιμες στιγμές της καθημερινότητας.Αυτή είναι η Ξάνθη. Περπατήστε στα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης. Απολαύστε τα υπέροχα τοπικά εδέσματα των δικών μας καταστηματαρχών που με αγάπη και μεράκι ετοιμάζουν, για να σας υποδεχτούν όλους.Ας τα ξεχάσουμε όλα. Έχουμε περάσει πολύ χειρότερα και τα έχουμε καταφέρει», υπογράμμισε.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο του «Τζάρου», στη γέφυρα του Κόσυνθου.

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, την τιμητική της έχει η ΔΕ Σταυρούπολης με την αναβίωση αποκριάτικων δρώμενων, παραδοσιακούς ήχους, δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Και του χρόνου, με υγεία!

 

Continue Reading

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

Ξάνθη | Γέμισε την κεντρική πλατεία ο Τριαντάφυλλος

Γεμάτη από κόσμο ήταν η κεντρική πλατεία της Ξάνθης το μεσημέρι της Παρασκευής (24/02) για τη συναυλία του Τριαντάφυλλου. 

 

Ο δημοφιλής τραγουδιστής εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή των ΘΛΕ, στο πλαίσιο των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι.

Τραγούδησε παλιές γνωστές του επιτυχίες, αλλά και πιο σύγχρονα μουσικά ακούσματα και κατάφερε να ξεσηκώσει το πλήθος.

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία της Ξάνθης ήταν κλειστά, όπως είθισται κάθε χρόνο, σε όλους τους Δήμους της περιοχής, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη στο πλαίσιο των ΘΛΕ.

Στην Ξάνθη έχουν αρχίσει και φτάνουν ήδη οι πρώτοι επισκέπτες του καρναβαλιού, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να παραμένει στο 100%.

Το Σάββατο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συναυλία με την Αναστασία, στην κεντρική πλατεία ενώ το βράδυ είναι η νυχτερινή παρέλαση.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται το μεσημέρι της Κυριακής με τη μεγάλη παρέλαση και το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολουθεί το κάψιμο του Τζάρου.

 

Δείτε περισσότερα εδώ: xanthinea.gr

Continue Reading

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

Τρεις Επιπλέον Χώροι Στάθμευσης στην Ξάνθη την Κυριακή της Αποκριάς

Ο Δήμος Ξάνθης για την κάλυψη των αναγκών στάθμευσης οχημάτων, ιδιαίτερα των επισκεπτών που θα συμμετάσχουν στις ΘΛΕ-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023, ανακοινώνει τη διάθεση τριών μεγάλων χώρων στάθμευσης, οι οποίοι θα είναι ελεύθεροι για το κοινό, την Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα οι οδηγοί μπορούν να βρίσκουν μία θέση parking:

  • Στο Οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα από το Γηροκομείο«Ο Μέγας Βασίλειος» (2 ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Καβάλας)
  • Στο Οικόπεδο δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου επί της Εθελοντή Αιμοδότη
  • Στο Οικόπεδο πριν από τον Ιερό Ναό Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου,επίσης, επί της Εθελοντή Αιμοδότη (προς Νοσοκομείο, αριστερά)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι για τις ανάγκες στάθμευσης έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ξάνθης το πάρκινγκ στον Ζυγό, από τον οποίο θα εκτελούνται και τα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας, από και προς Ξάνθη, την Κυριακή της Αποκριάς.

Επίσης, για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας, στην εύρεση θέσης πάρκινγκ, το τελευταίο τριήμερο των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα κατά τη Βραδινή Παρέλαση (Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου) και κατά τη διάρκεια της μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης (Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου) ενημερώνουμε ότι ανοιχτές θα παραμείνουν οι αυλές των σχολείων:

  • Στο 1 ο Γυμνάσιο Ξάνθης (Ανδρέου Δημητρίου 44)
  • Στο 5 ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (Βλαχοπούλου Σταύρου Τέρμα)
  • Στο 2 ο Επαγγελματικό Λύκειο Ξάνθης (Δημοκρίτου 27)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en