ΚΑΒΑΛΑ

Αποχωρεί από το σπίτι του Στρατηγού ο Ντίνος Κλειτσιώτης; – Πολύ πιθανή η ματαίωση της επένδυσης

Αρνητική εξέλιξη φαίνεται να παρουσιάζει η τουριστικού χαρακτήρα επένδυση στην κατοικία του Στρατηγού, που βρίσκεται επί της οδού Θ. Πουλίδου στην Παναγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επίσημα δεν επιβεβαιώνονται, τα σχέδια του συμπολίτη κ. Ντίνου Κλειτσιώτη «παγώνουν». Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αρχική αυτοψία στην κατοικία του Στρατηγού εντόπισε τοιχογραφίες καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας. Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού εκτιμά ότι αυτές πρέπει οπωσδήποτε να συντηρηθούν. Η συγκεκριμένη εργασία «ανεβάζει» πολύ τον προϋπολογισμό του έργου, κάνει την επένδυση σχεδόν απαγορευτική. Ο κ. Κλειτσιώτης εξετάζει τις επόμενες του κινήσεις, χωρίς να αποκλειστεί ακόμη και αποχώρηση από το φιλόδοξο εγχείρημα.

Υποχρεωμένος από τη σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Κλειτσιώτης, είχε αρχίσει να ετοιμάζει τη νέα οικία του Στρατηγού στο κτίριο της Φιλαρμονικής εντός του στρατοπέδου στον Άγιο Λουκά (έδρα της ΧΧ Μεραρχίας). Κι αυτή η παρέμβαση σταμάτησε ή σταματά.

Τον περασμένο Αύγουστο είχε θετική έκβαση η διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου, για την ιδιωτικοποίηση της κατοικίας του Στρατηγού στη συνοικία της Παναγίας. Μοναδικός ενδιαφερόμενος ήταν ο κ. Κλειτσιώτης που αμέσως δημοσιοποίησε το σχέδιο του. Δεν περίμενε ωστόσο ότι στην πορεία θα ανακύψουν οι τοιχογραφίες, που γίνονται αφορμή η επένδυση να σταματήσει. Θυμίζουμε ότι συντήρηση τοιχογραφιών (οι οποίες ήταν γνωστό ότι υπάρχουν) περιελάμβανε και το έργο της ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης.

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version