ΥΓΕΙΑ

Αποτρίχωση γεννητικών οργάνων | Τα υπέρ και τα κατά

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η τριχοφυΐα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων εμφανίζεται κατά την εφηβεία ως «ένδειξη» προς το αντίθετο φύλο ότι το άτομο είναι έτοιμο για… αναπαραγωγή!

Από την άλλη, η τριχοφυΐα προστατεύει την επιδερμίδα από τριβές και ερεθισμούς κατά τη σεξουαλική επαφή.

Μια άλλη θεωρία που εξηγεί την εμφάνιση της τριχοφυΐας στα γεννητικά όργανα σχετίζεται με τον ιδρώτα. Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν δύο τύποι ιδρωτοποιών αδένων: οι εκκρινείς αδένες και οι αποκρινείς αδένες. Οι εκκρινείς αδένες απελευθερώνουν κυρίως νερό και άλατα, αλλά όχι οσμές, ενώ οι αποκρινείς αδένες (στις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα) απελευθερώνουν υγρά πλούσια σε πρωτεΐνες, λιπίδια και φερομόνες. Όταν τα βακτήρια του δέρματος διασπούν αυτά τα μόρια, απελευθερώνονται οσμές. Είναι πιθανό το ανθρώπινο σώμα να έχει «σχεδιαστεί» ώστε να διατηρεί την τριχοφυΐα στις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα ώστε να απελευθερώνονται οι φερομόνες και να προσελκύουν ένα πιθανό ταίρι. Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από το γεγονός ότι το γυναικείο σώμα απελευθερώνει διαφορετικές φερομόνες ανάλογα με το στάδιο του κύκλου στο οποίο βρίσκεται η γυναίκα. Συγκεκριμένα, οι φερομόνες κατά την ωορρηξία αποστέλλουν το «μήνυμα» ότι η γυναίκα βρίσκεται σε γόνιμη φάση.

Μελέτη που εκπονήθηκε στις ΗΠΑ και περιελάμβανε πάνω από 1.000 φοιτητές υπέδειξε ότι ποσοστό 96% των γυναικών και 87% των αντρών κάνουν είτε μερική είτε ολική αποτρίχωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version