Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Δήμου Δοξάτου κατά της απόφασης των έργων Σταθάκη

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Δοξάτου, με την οποία ζητούνταν να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπου εγκρίνονταν η συμφωνία του Δήμου Καβάλας με τον Υπουργό κ. Σταθάκη. Η συμφωνία είναι η αυτή με τα δύο ανταποδοτικά έργα του ΤΑΡ κι ο Δήμος Δοξάτου προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη σε συνέχεια της γνωστής αμφισβήτησης των δικαιωμάτων της ΔΕΥΑ Καβάλας στις πηγές Κεφαλαρίου. Σημειώνουμε ότι η συμφωνία Σταθάκη προβλέπει εκτέλεση δύο έργων, ένα εκ των οποίων είναι το δίκτυο ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Με αυτό το έργο η δημοτική ενότητα θα υδροδοτείται με νερό από το Κεφαλάρι.

Η απόφαση κατά της οποίας στράφηκε ο Δήμος Δοξάτου είναι η απόφαση 424/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Πάρθηκε φέτος το Καλοκαίρι κατά πλειοψηφία. Αμέσως μετά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δοξάτου έλαβε απόφαση να την προσβάλει.

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη «…ο προσφεύγων δεν κάνει καμία αναφορά στην ύπαρξη εννόμου συμφέροντός του για την άσκηση της προσφυγής αλλά αντίθετα υποστηρίζει ότι είναι ακυρωτέα η αριθ.424/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας επειδή ελήφθη από αναρμόδιο όργανο ,επειδή δεν αναφέρεται η νομοθετική διάταξη με βάση την οποία ελήφθη η προαναφερθείσα απόφαση,ούτε υπάρχει μελέτη για την εκτέλεση έργου ύδρευσης,οι ισχυρισμοί αυτοί πρέπει να απορριφθούν». Σε άλλο σημείο της η Αποκεντρωμένη «δείχνει» στο Δήμο Δοξάτου το δρόμο της προσφυγής στα δικαστήρια: «η εν θέματι απόφαση στερείται εκτελεστότητας, δεδομένου ότι εκφράζει την επιθυμία των συμβαλλομένων μερών για μελλοντική συνεργασία αναφορικά με την υλοποίηση του έργου ύδρευσης και άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων,χωρίς να συνιστά δικαιώματα ή (και) υποχρεώσεις. Όταν η συνεργασία προχωρήσει στο στάδιο εκτέλεσης θα ληφθεί απόφαση από αρμόδιο όργανο,θα αναφερθεί η διάταξη νόμου με βάση την οποία θα αποφασίσει το αρμόδιο όργανο και θα ληφθεί και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Κατά συνέπεια απορρίπτονται αυτοί οι ισχυρισμοί του προσφεύγοντος. Αναφορικά με τον τέταρτο ισχυρισμό του προσφεύγοντος ότι με την προσβαλλόμενη απόφαση επιχειρείται καταστρατήγηση της σύμβασης δουλείας μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Δοξάτου, που είχε συναφθεί το έτος 1969 με σκοπό την υδροδότηση της πόλης Καβάλας από τις πηγές Βοϊράνης, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δοξάτου,αυτός πρέπει να απορριφθεί διότι με την αριθ.424/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας εκφράζεται απλά η επιθυμία των συμβαλλομένων μερών για συνεργασία και σε καμία περίπτωση δεν είναι προσπάθεια για παραβίαση της από 1969 σύμβασης δουλείας. Αλλωστε αν έκρινε ο Δήμος Δοξάτου ότι καταστρατηγείται η προαναφερθείσα σύμβαση δουλείας θα μπορούσε να προσφύγει στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια με το οικείο ένδικο βοήθημα και όχι ν ασκήσει προσφυγή ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en