Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποκαλύφθηκαν οι αποστολείς του δέματος στον Σόιμπλε!

image_print

Με προκήρυξη που ανέβασαν στο indymedia η «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Στην προκήρυξη αναφέρονται τα εξής:

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ [ΠΡΑΞΙΣ 2]

9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008. Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας. Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί. Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε».

Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.

…συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις.

Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας.

Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια.

Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας.

Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

Έχουμε ακόμα την οργή…

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το βλέμμα στη ΔΕΘ – Προσδοκίες για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και συνταξιούχων

image_print

Καθώς πλησιάζει η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εντείνεται η συζήτηση γύρω από το πακέτο μέτρων που αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με νοικοκυριά και συνταξιούχους να προσδοκούν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Στο επίκεντρο των σεναρίων βρίσκονται φορολογικές ελαφρύνσεις, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενίσχυση των οικογενειών, αλλά και μέτρα που θα αφορούν τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τις δημοσιονομικές δυνατότητες της οικονομίας, ώστε οι εξαγγελίες της ΔΕΘ να συνδυάζουν τη στήριξη των πολιτών με τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θεωρείται για ακόμη μία χρονιά το βασικό βήμα για την παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Μέχρι τότε, οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά και συνταξιούχοι αναμένουν να ακούσουν μέτρα που θα προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση απέναντι στις αυξημένες οικονομικές πιέσεις της καθημερινότητας.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κ. Μητσοτάκης: Σαφές μήνυμα για τα F-35 και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

image_print

Σαφές μήνυμα προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε κάθε απόφαση που αφορά τη Συμμαχία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ευαισθησίες όλων των κρατών-μελών, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή του τουρκικού casus belli.

«Μια Συμμαχία πρέπει να στηρίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο σε περίπτωση άσκησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει ευθέως τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την Τουρκία και τα F-35, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι η συνοχή της Συμμαχίας προϋποθέτει τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των συμμάχων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται ήδη στις χώρες που έχουν επιτύχει τους στόχους του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες, επιβεβαιώνοντας, όπως είπε, τον ρόλο της ως αξιόπιστου και συνεπούς συμμάχου.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άγκυρα: Αγωνία στην Αθήνα για Τραμπ-Ερντογάν

Άγκυρα - Σύνοδος ΝΑΤΟ με Τραμπ και Ερντογάν - 2026
image_print

Άγκυρα: Αγωνία στην Αθήνα για Τραμπ-Ερντογάν

Με αυξημένη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκινά στην Άγκυρα, καθώς η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για την προμήθεια F-35 από την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να εμφανιστεί θετικός απέναντι σε τουρκικά αιτήματα, ωστόσο ποντάρει στους περιορισμούς του Κογκρέσου και στις αντιρρήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν για την επιστροφή της Άγκυρας στο πρόγραμμα.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο της στο ΝΑΤΟ, αλλά και να αποκτήσει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα, η Ελλάδα προσέρχεται στη συζήτηση προβάλλοντας τη συνέπειά της στις νατοϊκές δεσμεύσεις και τις αυξημένες αμυντικές δαπάνες της.

Το βλέμμα στα F-35 και στο Κογκρέσο

Στην Αθήνα θεωρούν ότι, ακόμη και αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράσει πολιτική βούληση υπέρ της Τουρκίας, η επιστροφή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των F-35 δεν είναι απλή υπόθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστήριξε στη Βουλή ότι δεν υφίσταται, στην παρούσα φάση, ζήτημα άρσης της απαγόρευσης για την προμήθεια των μαχητικών από την Τουρκία.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι περιορισμοί που προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία εξακολουθούν να ισχύουν και ότι για οποιαδήποτε αλλαγή απαιτείται νέα απόφαση του Κογκρέσου.

Η Αθήνα παρακολουθεί επίσης τη στάση του Ισραήλ, καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να έχει εκφράσει αντιρρήσεις για ενδεχόμενη προμήθεια F-35 από την Τουρκία, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή.

Χωρίς συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ ή Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις ούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ ούτε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, μια συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο θα μπορούσε να έχει υψηλό βαθμό απρόβλεπτου, ενώ η παρούσα συγκυρία δεν θεωρείται κατάλληλη ούτε για νέα συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, δεδομένης της έντασης γύρω από τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τις κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στους συμμάχους ότι η Ελλάδα παραμένει συνεπής πυλώνας της συλλογικής άμυνας και έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ελλάδα προβάλλει τις αμυντικές δαπάνες

Κεντρικό θέμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι η πρόοδος των κρατών-μελών ως προς τον στόχο για συνολικές αμυντικές δαπάνες ύψους 5% του ΑΕΠ έως το 2035.

Η Ελλάδα εμφανίζεται ως μία από τις χώρες που έχουν ήδη υπερβεί τον στόχο του 3,5% για αμιγώς στρατιωτικές δαπάνες. Για το 2026, οι ελληνικές αμυντικές δαπάνες εκτιμώνται στο 3,6% του ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση προβάλλει το δωδεκαετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ύψους 25 δισ. ευρώ.

Η Αθήνα τονίζει ότι η συνέπεια αυτή δεν είναι συγκυριακή, καθώς η Ελλάδα διατηρούσε υψηλές αμυντικές δαπάνες ακόμη και κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης.

Η Τουρκία αναζητά ρόλο και στην άμυνα της ΕΕ

Παράλληλα με το ΝΑΤΟ, η Άγκυρα επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της και στις ευρωπαϊκές αμυντικές συζητήσεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστηρίξει ότι η Τουρκία προσφέρει αναντικατάστατη συμβολή στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, προβάλλοντας τη στρατιωτική ισχύ της χώρας του και τον ρόλο της στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας.

Η Αθήνα αντιμετωπίζει με επιφύλαξη αυτές τις κινήσεις, καθώς θεωρεί ότι οποιαδήποτε συμμετοχή τρίτων χωρών σε ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες πρέπει να σέβεται τις αρχές καλής γειτονίας και τα συμφέροντα των κρατών-μελών της ΕΕ.

Το μήνυμα της Αθήνας για την ευρωπαϊκή άμυνα

Η ελληνική θέση παραμένει ότι μια ισχυρότερη αμυντικά Ευρώπη δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ενισχύει συνολικά το ΝΑΤΟ.

Η Αθήνα ζητά περισσότερες ευρωπαϊκές επενδύσεις στην άμυνα, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του κοινού δανεισμού.

Το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει η ελληνική πλευρά είναι ότι η ασφάλεια της Ευρώπης αποτελεί κοινή ευθύνη, αλλά και ότι η συμμετοχή σε αυτή την αρχιτεκτονική πρέπει να συνοδεύεται από σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en