VIDEOS

Αποκαλυπτικό το ΦΕΚ για το LNG της Καβάλας!

Πολλοί μίλησαν για τετελεσμένο αναφερόμενοι στην υπόθεση LNG στην Καβάλα με τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες να διαφωνούν ξεκαθαρίζοντας την αρνητική τους άποψη για την επένδυση αυτή εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι αφού δε το θέλει η τοπική κοινωνία δεν θα γίνει.

Τα πράγματα όμως φαίνονται να μην είναι τόσο απλά, καθώς το φως της δημοσιότητας είδε τις τελευταίες ώρες το ΦΕΚ από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως που αναφέρεται στον πλωτό σταθμό αποθήκευσης και επαναεροποίησης υροποιημένου φυσικού αερίου Aegean LNG στην Καβάλα.

Εκεί αναφέρονται διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς βλέπει η κυβέρνηση την επένδυση αφού μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά για διασφάλιση της λειτουργίας της εσωτερικής ενεργειακής αγοράς και την ασφάλεια του εφοδιασμού στην Ένωση.

Παρακάτω γίνεται αναφορά «για ταχείες και απλοποιημένες διαδικασίες χορήγησης αδειών» ενώ τέλος αναφέρεται πως «ενοψει της σημασίας των παραπάνω έργων για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας την ολοκληρωση της περιφερειακής αγοράς ενέργειας με την ανάπτυξη των διασυνδέσεων με τις γειτονικές χώρες, την γεωπολιτική της αναβάθμιση ως σημαντικού περιφερειακού παίκτη για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και την προσέλκυση παραγωγικών άμεσων επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας».

Όλα αυτά συνηγορούν στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου διατεθημένη να θυσιάσει ούτε χρόνο ούτε χρήμα για μία δημόσια διαβούλευση που θα καθυστερούσε το έργο πόσο μάλλον για την ματαίωση του χρησημοποιώντας ακόμη και το επιχείρημα της ενεργειακής αυτάρκειας της Ε.Ε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version