ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απογραφή 2021 | Αυτός είναι ο φάκελος που αφήνουν σε κάθε σπίτι

Βήμα βήμα, η διαδικασία και οι ερωτήσεις

Ξεκίνησε η Απογραφή 2021, με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχε γίνει την τελευταία φορά, δηλαδή το 2011.

Την προηγούμενη φορά είχε γίνει με τη διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων, αλλά δέκα χρόνια μετά, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, είναι εφικτή η ηλεκτρονική Απογραφή.

Για την ηλεκτρονική Απογραφή 2021, πληθυσμού και κατοικιών, απαιτείται ένας κωδικός τον οποίο παραλαμβάνουμε κατ’ οίκον.

Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει ήδη, τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία, η διανομή φακέλων στον οποίο περιέχεται ο προσωπικός αριθμός απογραφής. Με αυτόν τον κωδικό και με τους κωδικούς του taxis για διασταύρωση στοιχείων, μπαίνουμε στην ψηφιακή πύλη του gov.gr και προχωρούμε στην απογραφή.

Δείτε τον φάκελο με τον κωδικό Απογραφής 2021 και τις σχετικές οδηγίες, που αποστέλλεται σε κάθε σπίτι:Ο φάκελος είναι ουσιαστικά μια διπλωμένη κόλλα, με αποστολέα την ΕΛΣΤΑΤ και παραλήπτη τον ένοικο κάθε σπιτιού.

Στο πίσω μέρος του φακέλου αναγράφονται χρήσιμες πληροφορίες για την Απογραφή 2021.

Στο εσωτερικό του φακέλου αναγράφεται ο κωδικός Απογραφής 2021 και χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία απογραφής.

ΕΛΣΤΑΤ

Η απογραφή διενεργείται ως εξής:

-Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

-Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version