ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία | «Παραλύει» σήμερα η χώρα

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα, Τετάρτη.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία. Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους στα συλλαλητήρια για να δώσουν λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής. Ζητούν προστασία του λαϊκού εισοδήματος, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που καλπάζει.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version