ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απειλεί η Άγκυρα | Θα στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες το μήνα!

Σε ένα ρεσιτάλ απειλητικής ρητορικής προς την Ευρώπη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποιεί ότι η Άγκυρα μπορεί “να τρελάνει” τους Ευρωπαίους, ανοίγοντας το δρόμο για να περνούν κάθε μήνα σε ευρωπαϊκά εδάφη (δηλαδή, πρωτίστως στην Ελλάδα) 15.000 πρόσφυγες.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, επιτέθηκε φραστικά στην Γερμανία και στην Ολλανδία, για τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει στις πολιτικές συγκεντρώσεις με ομιλητές Τούρκους υπουργούς, και απείλησε ότι η Άγκυρα θα σταματήσει να εφαρμόζει τη συμφωνία για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

“Αν θέλετε (σ.σ.: οι Ευρωπαίοι), θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το δρόμο σε 15.000 πρόσφυγες, τους οποίους δεν στέλνουμε κάθε μήνα, και να σας τρελάνουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, που θεωρείται από τους πιο πιστούς συμμάχους του Ερντογάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχει ήδη δηλώσει ότι η Τουρκία έχει σταματήσει να εφαρμόζει το σκέλος της συμφωνίας, που αφορά την επανεισδοχή προσφύγων από την Ελλάδα.

Ο Σοϊλού κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ολλανδίας ότι “προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά που δεν τελείωσαν” με το πραξικόπημα για την ανατροπή του Ερντογάν.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version