Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στη Καβάλα – δείτε σε ποια σημεία

Ο  Οργανισμός Λιμένος Καβάλας  γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. 1/7η /22-5-2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο  της απαγόρευσης κυκλοφορίας  και στάθμευσης  οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως  την  διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 25-5-2020 έως και 30-9-2020 για τις ώρες 16.00 έως 05.00 της επομένης ημέρας.

Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης  θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου .

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πάσχα | Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου θα χτυπήσει για τελευταία φορά το κουδούνι στα σχολεία καθώς στη συνέχεια ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές,

Το Πάσχα πέφτει φέτος στις 5 Μαΐου ενώ η μεγάλη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα πάνε τελευταία μέρα σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, ενώ θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Φινάλε στις 14 Ιουνίου

Σχετικά με το καλοκαίρι, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Όσον αφορά τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα Αριστερά | Η πολιτική του Μητσοτάκη, ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς

Ευθεία κριτική στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι δεν απάντησε στα στοιχεία των Financial Times ενώ τον χαρακτηρίζει βασικό χορηγό της ακροδεξιάς.

«Το να εμφανίζεται ως αντίπαλος της αποτελεί φαρσοκωμωδία» προσθέτει.

Η ανακοίνωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει τίποτα ουσιαστικό για τα τελευταία στοιχεία που αναδημοσιεύσαν οι FT. Στοιχεία που δείχνουν το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Φτωχοποίηση των πολιτών, έκρηξη του κόστους ζωής, μείωση των πραγματικών μισθών και ενίσχυση των κερδών των λίγων

Στον αντίποδα της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και των δημοκρατικών διεκδικήσεων, που αποτελεί την απάντηση, όχι μόνο στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και στις μισαλλόδοξες φωνές. Σε αυτό τον στόχο η Νέα Αριστερά θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξήθηκαν κατά 43% οι απάτες μέσω τραπεζικών καρτών

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται στις απάτες με τραπεζικές κάρτες πληρωμών, σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.  Συγκεκριμένα, το 2023 καταγράφθηκε αύξηση 43% σε σχέση με το 2022. Ωστόσο, ο αριθμός των περιστατικών απάτης ως ποσοστό του συνολικού αριθμού των συναλλαγών, παραμένει μικρός, αγγίζοντας το 0,02%.

Σε απόλυτους αριθμούς 1 ευρώ αξία απάτης αντιστοιχεί σε 4.300 ευρώ αξία συναλλαγών, αλλά το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 34% σε σχέση με το 2022.

Αναλύοντας τις μεταβολές των περιστατικών απάτης ανά τύπο συναλλαγής, παρατηρείται η αύξηση του αριθμού των συναλλαγών απάτης που αφορά στις εξ αποστάσεως συναλλαγές χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (card not present – CNP) κατά 34% σε 337.000 περιστατικά το 2023, από 251.000 το 2022, καθώς και η αντίστοιχη αύξηση της αξίας τους κατά 35% σε 17,5 εκατ. ευρώ, από 13 εκατ. ευρώ το 2022.

Παράλληλα, αύξηση παρατηρείται τόσο στον αριθμό όσο και στην αξία των συναλλαγών απάτης σε τερματικά POS κατά 106% και 142% αντίστοιχα, με τον αριθμό αυτών να ανέρχεται σε 68.000 περιστατικά αξίας 4,2 εκατ. ευρώ το 2023, από 33.000 περιστατικά αξίας 1,7 εκατ. ευρώ το 2022. Σημαντικά αυξημένα περιστατικά απάτης παρατηρούνται και στις συναλλαγές σε ΑΤΜ, των οποίων ο αριθμός το 2023 αυξήθηκε κατά 58% σε 5.000 περιστατικά, από 3.000 το 2022, ενώ η αξία τους ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ το 2022, αυξημένη κατά 35%.

Οι περισσότερες απάτες αφορούν διαδικτυακές αγορές

Η αύξηση της αξίας των συναλλαγών απάτης σε ATM και POS το 2023 σε σχέση με το 2022 οφείλεται κυρίως στα περιστατικά απάτης που προκύπτουν από παράνομες συναλλαγές με τη χρήση χαμένης/κλεμμένης κάρτας.

  • Συγκεκριμένα η αξία των συναλλαγών απάτης με τη χρήση χαμένης/κλεμμένης κάρτας σε ATM αυξήθηκε κατά 42% σε 1,9 εκατ. ευρώ, από 1,3 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ η αξία των αντίστοιχων συναλλαγών σε POS αυξήθηκε κατά 117% σε 3,8 εκατ. ευρώ, από 1,7 εκατ. ευρώ το 2022.
  • Σε ό,τι αφορά τις εξ αποστάσεως συναλλαγές, διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες συναλλαγές απάτης αφορούν συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Τα περιστατικά αυτά αφορούν κυρίως διαδικτυακές συναλλαγές με επιχειρήσεις του εξωτερικού, όπως και τα προηγούμενα έτη.
  • Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, οι κάτοχοι και οι αποδέκτες υπηρεσιών πληρωμών επωμίστηκαν το 59% και 34% της συνολικής ζημίας αντίστοιχα. Οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών που εκδίδουν κάρτες επιβαρύνθηκαν σε ποσοστό 7%.
  • Ο συνολικός αριθμός συναλλαγών με κάρτες πληρωμών το 2023 αυξήθηκε σε 2.211 εκατ., από 1.930 εκατ. το 2022 (μεταβολή +15%). Κατ’ αντιστοιχία, η συνολική αξία των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών ανήλθε σε 103 δισ. ευρώ από 94 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 9% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en