Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Τσίπρα | «Μην προεξοφλείτε εξεταστικές»

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα να μην προεξοφλεί «εξεταστικές και εισαγγελείς».

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Παναγιωτόπολος, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, «μην προεξοφλείτε από τώρα εξεταστικές και εισαγγελείς, διότι είναι σαν να μου απευθύνετε συγκεκριμένη προειδοποίηση να μη πάει η δουλειά εκεί που πήγε».

Η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ήρθε ως απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το Εκπαιδευτικό Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας. «Ο καθένας μπορεί να βάλει στο μυαλό του πολλά», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και αναρωτήθηκε: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;».

«Αυτές οι μεγάλες δουλειές υποκρύπτουν από πίσω μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων, και αυτός που θα επιλέξει, πρέπει να το κάνει πολύ προσεκτικά. Και πολλοί επέλεγαν να μεταθέσουν την επιλογή στις καλένδες. “Γιατί να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά. Αστο παρακάτω. Κάποιος άλλος θα βρεθεί να πάρει την απόφαση”», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επικρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την «απραξία» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επανέλαβε, μάλιστα, προηγούμενη δήλωσή του για το πώς αντιλαμβάνεται το αξίωμά του: «Προτιμώ να ασχοληθεί μαζί μου κάποια εξεταστική στο μέλλον, και να χάνω τον ύπνο μου γι’ αυτό, παρά να χάνω τον ύπνο μου διότι βρέθηκα στην τιμητική αυτή θέση και δεν έκανα τίποτα διότι φοβήθηκα».

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα θα ελεγθούν». Με τον υπουργό να συμπληρώνει: «Εσείς καλά κάνετε το ελεγκτικό σας έργο και η σύμβαση θα έρθει για να εξηγηθεί στη Βουλή, αλλά «όχι με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμών των στελεχών που έχουν αναλάβει την ευθύνη αυτών των μεγάλων αποφάσεων».
Η σύμβαση στη Βουλή για να ενημερωθούν τα μέλη της

Για το θέμα της αγοράς ή της χρηματοδοτικής μίσθωσης των εκπαιδευτικών αεροσκαφών που χρειάζεται η Πολεμική Αεροπορία, είπε ότι γι’ αυτό είχε αποφανθεί το επιτελείο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η οικονομικά συμφερότερη» λύση ήταν με χρηματοδοτική μίσθωση και όχι να αγοράσουμε τα αεροσκάφη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η απόφαση του Συμβουλίου Αμυνας τον Ιανουάριο 2019, (με τον Πάνο Καμμένο υπουργό Εθνικής Αμυνας) περιλάμβανε

τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία του Κέντρου Καλαμάτας με χρηματοδοτική μίσθωση με την κυβέρνηση Καναδά,
την ενημέρωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για την επιπλέον ετήσια οικονομική απαίτηση και
τη διερεύνηση των άλλων προσφορών στην ΠΑ, «στην αναληφθείσα οδό της χρηματοδοτικής μίσθωσης, και όχι άλλης οδού».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η εκπαίδευση θα μείνει σε ελληνικά χέρια και διαβεβαίωσε ότι η σύμβαση (με τους Ισραηλινούς) θα έρθει στη Βουλή για να ενημερωθούν τα μέλη της «για να δείτε εάν κρύπτεται κάτι “σάπιο”».

Δεν υπάρχει υποχρέωση να περάσει από την Ολομέλεια, το δικαίωμα όμως στην ενημέρωση θα το εξασφαλίσουμε, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Είτε θα έρθει κάποια κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο υπουργείο ή θα γίνει ενημέρωση στη Βουλή, για «να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο, Να γλιτώσω κι εγώ από την απειλή, που από σήμερα με κατατρέχει, ότι αύριο θα μπλέξω σε εξεταστικές που προαναγγέλθηκαν, και μάλιστα λίαν συντόμως κατά τον κ. Τσίπρα. Επειδή τόλμησα να ενεργήσω και να δράσω. Εκεί που επί χρόνια το επαναπέμπανε, το κλωσούσανε και το συζητούσαν, αλλά δεν το έκαναν, και τώρα με εγκαλούν. Κι εγώ εγκαλώ: Γιατί δεν το κάναμε τόσα χρόνια, φοβόμασταν; Εγώ δεν φοβήθηκα».

«Τελειώνει όμως ο χρόνος των τζετ σε 18 μήνες, αλλά το συζητούσατε. Τώρα υπάρχει μια διαδικασία. Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις, το ενδιαφέρον, και οι προσφορές. Οι Καναδοί έπεσαν στο 1,25 δισ. ευρώ (από όταν μπήκαν οι Ισραηλινοί) για 20 χρόνια όμως. Δείτε ότι, το 1,250 δισ. ευρώ των Καναδών διά 20 χρόνια είναι 62,7 εκατ. ετησίως, ενώ τα 1,375 δισ. ευρώ των Ισραηλινών διά 22 χρόνια, είναι 62,5 ετησίως, και με παραπάνω παροχές. Η ισραηλινή πρόταση είναι οικονομικά συμφερότερη και σε απόλυτα νούμερα», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η Πολεμική Αεροπορία δεν αισθάνεται προσβεβλημένη αλλά χαίρεται γι’ αυτό, όπως χάρηκε για τα Mirage, και για τα Viper για τα Rafale». Εχετε κάθε δικαίωμα να ενημερωθείτε, κατέληξε ο υπουργός, «αλλά αν φύγουμε από εδώ ομονοώντας σε κάτι, είναι να αναγνωρίσουμε αυτό που η ΠΑ χαρακτήρισε ως κατεπείγουσα υπηρεσιακή ανάγκη, με άμεσες δραματικές συνέπειες. Επρεπε να δράσουμε και όχι να το αφήσουμε για το μέλλον».

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en