Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάντηση μας έδωσε ο Μ. Μπολάρης σε επίκαιρη ερώτηση του Μ. Τζελέπη

“Το ΥΠΑΑΤ δίνει λύση και χρόνο στους ορυζοπαραγωγούς ώστε και η συνδεδεμένη να πληρωθεί και να μην διακινδυνεύσει η δεύτερη δόση. Δε θα χαθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούνται οι παραγωγοί μας”

Απάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη στη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Μιχαήλ Τζελέπη, σχετικά με τους όρους επιλεξιμότητας των δικαιούχων της συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε συνάδελφε, έχετε δίκιο. Και μεγάλη παραγωγή έχουμε και παραγωγή άσπρου ρυζιού έχουμε, το οποίο τις προηγούμενες χρονιές είχε απορροφηθεί εύκολα από γειτονικές χώρες. Φέτος, επειδή έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα, υπάρχει το γνωστό παιχνίδι το οποίο κάνει το εμπόριο προκειμένου να ρίξει την τιμή. Δηλαδή, ποιότητα ρυζιού την οποία πέρσι την απορρόφησαν στην τιμή των 42 λεπτών, φέτος δίνουν 25 λεπτά και φεύγουν.

Η κατάσταση είναι όπως την περιγράψατε. Υπάρχουν πραγματικά τεράστιες ποσότητες αζήτητες. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει διάλογος για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ο οποίος κατέληξε. Είναι σαφές ότι και οι έμποροι όταν γνωρίζουν ότι υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, επιχειρούν να εκμαιεύσουν. Ξέρουν ότι αν δεν τιμολογηθούν οι ποσότητες, οι ορυζοπαραγωγοί κινδυνεύουν να χάσουν τη συνδεδεμένη και επομένως έχουν έναν μοχλό πίεσης.

Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο σε συνεννόηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ζητήσει και υπάρχει απόφαση για παράταση ενός μήνα. Θα την δείτε ανηρτημένη αύριο η μεθαύριο. Έχω την αλληλογραφία, θα την δείτε, όμως, επισήμως ανηρτημένη. Αυτό αρχικά. Διότι  θα πρέπει να στείλουμε πρώτα από όλα ένα μήνυμα στην αγορά, στο εμπόριο, ότι δεν θα εκβιάσουν τους παραγωγούς για να πάρουν το ρύζι στα 2/3 της περσινής τιμής.

Ξέρετε ότι υπάρχει και μια άλλη αντικειμενική δυσκολία, η οποία λέει ότι η συνδεδεμένη πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Υπάρχει, λοιπόν, ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με τις υπηρεσίες, με το κατά πόσο μπορούν να γίνουν οι διασταυρώσεις, οι έλεγχοι για να μπορεί να γίνει και η δεύτερη πληρωμή μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, αυτό το οποίο σας λέω από αυτό το Βήμα είναι ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για παράταση μέχρι 28 Μαρτίου. Και ελπίζουμε μέσα στο διάστημα αυτό να λυθεί το ζήτημα. Εάν δεν λυθεί, είμαστε εδώ. Το μήνυμα προς αυτούς οι οποίοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την φετινή κατάσταση, πιέζοντας τους παραγωγούς, είναι σαφές.

Ευχαριστώ πολύ.

 

(Δευτερολογία)

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Είναι καταγεγραμμένο το πρόβλημα, λοιπόν, κύριε συνάδελφε, όπως και εσείς είπατε, με ενημέρωση του Υπουργείου από τον ίδιο τον αγροτικό κόσμο, με παρεμβάσεις και συνεργασία με τις μεγάλες οργανώσεις και της Θεσσαλονίκης και των Σερρών και της Αιτωλοακαρνανίας.

Το Υπουργείο κινείται για να δώσει τη λύση στο πρόβλημα, έτσι ώστε και η συνδεδεμένη να πληρωθεί στους αγρότες, να μην είναι έρμαια εκβιασμών και πιέσεων, αλλά και σε καμία περίπτωση να μην διακινδυνεύσουμε την δεύτερη δόση και να χαθούν ευρωπαϊκά λεφτά σίγουρα, τα οποία πηγαίνουν στους ορυζοπαραγωγούς.

Θα πίστευα ότι κλείνοντας θα δείχνατε την καλή θέληση. Διότι βλέπετε ότι το ζήτημα το οποίο έχετε θέσει από πλευράς Υπουργείου είναι ώριμο και έχει δοθεί λύση. Και εάν δεν φτάσει αυτό το χρονικό διάστημα, είμαστε εδώ για να το διαχειριστούμε.

Το μήνυμα, λοιπόν, στους ορυζοπαραγωγούς είναι ότι το Υπουργείο παρεμβαίνει και δίνει τη λύση, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη δόση, για να μην διακινδυνεύσουμε σίγουρα χρήματα από τη συνδεδεμένη. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, είμαστε εδώ για την αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύση, με πολύ ενδιαφέρον και στήριξη και αγωνία στο καθημερινό πρόβλημα που έχει ο παραγωγός στο χωράφι, στη στάνη, στον αμπελώνα, στον ελαιώνα.

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.   

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Χρυσής Αυγής, Νίκο ΜιχαλολιάκοΜε βούλευμα του το Συμβουλίου Πλημμελιοδικών Λαμίας, (121 του 2024) παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, λέει «ναι» στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης με περιοριστικούς όρους μετά από περίπου 5,5 χρόνια.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι οι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Μάλιστα, αξιολογεί τη διαγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια και 6 μήνες, θετικά απορρίπτοντας την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων.

Έτσι, δέχεται την αίτηση και διατάζει την υφ’ όρον απόλυση του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, της εμφάνισης στο ΑΤ του τόπου διαμονής του μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε ταχθεί κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου κρίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως αν και συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’ όρον απόλυση, διαπιστώνει τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | 50χρονη παρήγγειλε 113 κροτίδες από την Πολωνία και συνελήφθη – Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς

Στη σύλληψη μίας 50χρονης γυναίκας για παραλαβή απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών προέβη το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα είχε παραγγείλει ενόψει του Πάσχα συνολικά 113 κροτίδες από την Πολωνία και το σχετικό δέμα έφτασε σε κατάστημα ταχυμεταφορών. Υπήρξε καταγγελία για ύποπτο δέμα και οργανώθηκε ειδική επιχείρηση από αστυνομικούς, οι οποίοι και προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς. Συνέλαβαν τη γυναίκα κατά την παραλαβή του δέματος.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

«Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι»

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. εντατικοποιεί τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας κατά την περίοδο του Πάσχα και μέσω ανακοίνωσης υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η καύση βεγγαλικών, όπως επίσης η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, συσκευών εκτόξευσης κροτίδων και κάθε είδος πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

«Τα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ απευθύνεται έκκληση στους γονείς ανηλίκων να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ , naftemporiki.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακίνηση ναρκωτικών από σπείρα σε σχολεία της Πάτρας

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τη «Γνώμη» εισαγγελικός λειτουργός της Πάτρας με έγγραφη παραγγελία του ζητά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και κυρίως να διαπιστώσει εάν προκύπτουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως οι διευθυντές των τριών συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων αλλά και του σχολικού φύλακα.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας και τα όσα έχουν το δει το φως της δημοσιότητας, η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών με ορμητήριο το σχολείο γινόταν επί μακρό χρονικό διάστημα και μάλιστα –όπως φαίνεται- κάτω από την… μύτη των εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει το tempo24news.

Είναι δε απορίας άξιο πως οι καθηγητές δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό όταν υπήρχαν στοιχεία ακόμα και σε κοινή θέα.

Είναι χαρακτηριστικά η αναγραφή του «τιμοκαταλόγου» πώλησης των ναρκωτικών ουσιών σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος (φωτό), όπως επίσης ότι μία από τις καβάτζες που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκε εντός του σχολικού συγκροτήματος!

Τα παραπάνω στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία κοινοποιώντας τις σχετικές φωτογραφίες, αλλά και το γεγονός ότι μέσα σε δύο μήνες είχαν γίνει 67 αγοραπωλησίες, προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πατρών, ο οποίος με παραγγελία του προς την Ασφάλεια ζητά να ριχτεί «φως» στην υπόθεση.

Ο νέος κύκλος των προανακριτικών ερευνών θα στοχεύσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις και θα διερευνηθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν πράξει όλα όσα προβλέπονται για την «θωράκιση» του συγκροτήματος.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en