Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Απάντηση Κουρουμπλή σε Λαμπάκη για ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

image_print

Στις 19.04.2017 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, απέστειλε επιστολή ως απάντηση στην από 21.02.2017 επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, σχετικά με την ίδρυση σχολής Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφορικά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αφενός κρίνεται ως θετική και εκλαμβάνεται καλόπιστα ως ειλικρινής η διατύπωση της τελευταίας παραγράφου της απάντησης του κ. Υπουργού, σύμφωνα με την οποία: «Η ύπαρξη ήδη παραχωρηθείσας έκτασης 148.000 τ.μ. στην περιοχή Νέας Χιλής Αλεξανδρούπολης για το σκοπό αυτό, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα στήριξης των ακριτικών μας περιοχών και την έμπρακτη δέσμευση υλοποίησης του έργου από το σύνολο των φορέων αυτοδιοίκησης και τη τοπική κοινωνία, αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των σχετικών προτάσεων».

Αφετέρου όμως, θα πρέπει κάποτε οι κυβερνώντες αυτόν τον τόπο – και εύχομαι αυτό να γίνει από την παρούσα Κυβέρνηση – να αντιληφθούν ότι το Κράτος οφείλει και πρέπει να έχει «συνοχή» και «συνέχεια», και ότι η Πολιτεία πρέπει να δεσμεύεται έναντι της κοινωνίας από ειλημμένες αποφάσεις της, είτε αυτές ελήφθησαν από προηγούμενη Κυβέρνηση είτε όχι, προκειμένου να διαφυλάξει την αξιοπιστία της, το κύρος και την αξιοπρέπειά της, καθώς και το αίσθημα δικαίου που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Ως εκ τούτου, η αναφορά ότι: «…. η οποιαδήποτε πρόταση για τη χωροταξική εγκατάστασή της θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανοποίηση συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και λοιπών κριτηρίων ….», θεωρούμε ότι είναι αντιφατική ως προς την παραπάνω ικανοποιητική διατύπωση της τελευταίας παραγράφου της απάντησης του κ. Υπουργού, καθώς τόσο οι «ιδιαίτερες μελέτες» έχουν συντελεστεί στη μακρά διάρκεια των ετών που πέρασαν (αρχής γενομένης το έτος 2000), όσο και τα «λοιπά κριτήρια» εξακολουθούν να πληρούνται και να υφίστανται για την περιοχή μας, και το κυριότερο: υπάρχουν για όλα τα παραπάνω ειλημμένες αποφάσεις της Πολιτείας, οι οποίες εξαιτίας συγκυριών δεν υλοποιήθηκαν.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, αφενός ότι η διατύπωση της τελευταίας παραγράφου της απάντησης του κ. Υπουργού θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για τη χωροταξική εγκατάσταση της σχολής, κάνοντας πράξη κατ’ ελάχιστον την εκπεφρασμένη (μόνον) ευαισθησία της Κυβέρνησης για την ακριτική μας περιοχή, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης, και αφετέρου ότι το ζήτημα δεν θα μετατεθεί γι’ ακόμη μία φορά στις καλένδες. Πολλώ δε μάλλον, αν είναι ειλικρινής η επικαλούμενη πρόθεση του κ. Υπουργού για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών όλων των βαθμίδων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η θεσμοθέτηση εισαγωγής στις Παραγωγικές Σχολές Δοκίμων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων από το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, όπως αναφέρεται στην επιστολή – απάντηση.

Οψόμεθα.

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έβρο: Νέο γήπεδο 8×8 ανακοινώθηκε για το Τυχερό

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος κατά την επίσκεψή τους στο Τυχερό Έβρου.
image_print

Την κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 8×8 στο Τυχερό Έβρου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μαζί με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου άθλησης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής, καλύπτοντας μια ανάγκη της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρεται, η κατασκευή του γηπέδου προχωρά έπειτα από πρόταση του κ. Δερμεντζόπουλου προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, η οποία παρουσιάστηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Βρούτση στο Τυχερό και στη συνέχεια ωρίμασε, οδηγώντας στη σημερινή ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους στον Έβρο, ο κ. Βρούτσης και ο κ. Δερμεντζόπουλος επισκέφθηκαν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, όπου ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των υποδομών και συζήτησαν με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και της ΕΠΣ Έβρου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δερμεντζόπουλος χαρακτήρισε την ανακοίνωση για το νέο γήπεδο ιδιαίτερα σημαντική για το Τυχερό, ευχαρίστησε τον κ. Βρούτση για τη συνεργασία και υποστήριξε ότι το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τη νέα γενιά του Έβρου.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Απινιδωτές σε beach bars από τον ΕΟΤ έως τα Δίκελλα

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σε beach bar της παραλιακής ζώνης Αλεξανδρούπολης
image_print

Σε beach bars της παραλιακής ζώνης μεταφέρονται και φέτος αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη θερινή περίοδο.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών στις πολυσύχναστες παραλίες, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφεται αυξημένη προσέλευση.

Από την πλαζ του ΕΟΤ έως την παραλία των Δικέλλων

Οι απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, από τη δημοτική πλαζ του ΕΟΤ έως και την παραλία των Δικέλλων.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση σε κρίσιμο εξοπλισμό σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου ή άλλου επείγοντος περιστατικού.

Προσωρινή μεταφορά από δημοτικές εγκαταστάσεις

Ο εξοπλισμός μεταφέρεται προσωρινά από σχολεία, το Δημοτικό Ωδείο και άλλες δημοτικές εκπαιδευτικές δομές, οι οποίες παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι απινιδωτές θα επιστρέψουν στις μόνιμες θέσεις τους, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτουν τις ανάγκες των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Ενίσχυση της ετοιμότητας στις παραλίες

Η παρουσία απινιδωτών σε σημεία με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου ενισχύει σημαντικά την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η άμεση χρήση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, σε συνδυασμό με την έγκαιρη ειδοποίηση του ΕΚΑΒ, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες πρόληψης και ασφάλειας κατά τη θερινή περίοδο, με βασική προτεραιότητα την προστασία κατοίκων και επισκεπτών.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 22 συλλήψεις σε μία εβδομάδα για υποθέσεις ναρκωτικών

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
image_print

Συνολικά 22 άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 7 έως 14 Ιουλίου 2026 από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Πρόκειται για 17 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν 15 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων:

  • Στην Ξάνθη, δύο Έλληνες συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν από εταιρεία ταχυμεταφορών δέμα που περιείχε 185,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
  • Στην Κομοτηνή, ένας Έλληνας συνελήφθη κατά την παραλαβή δέματος με ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, σύριγγες με έλαιο κάνναβης, συσκευές ατμίσματος και τσιγάρο κάνναβης. Από την έρευνα προέκυψε ότι το δέμα είχε αποσταλεί από άλλο ημεδαπό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.
  • Στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί ποσότητα κάνναβης από τον πρώτο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Laika», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 36 εμπορικές συσκευασίες κάνναβης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο τρίφτες, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.
  • Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, συνελήφθη αλλοδαπός, καθώς σε δέμα με παραλήπτη τον ίδιο βρέθηκαν 5,6 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης.

Παράλληλα, σε ακόμη έντεκα υποθέσεις που καταγράφηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Θάσο, Καβάλα και Δράμα, συνελήφθησαν επιπλέον άτομα μετά από αστυνομικούς ελέγχους, κατά τους οποίους κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 17 ναρκωτικά δισκία και τέσσερις θρυμματιστές.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en