ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αντιπλημμυρική προστασία στις καμένες εκτάσεις του Δήμου Καβάλας

Εγκρίθηκε πρόχειρος διαγωνισμός, για την αποκατάσταση των πρανών στη Νέα Καρβάλη

Οι βροχές του φθινοπώρου και του χειμώνα άρχισαν στην περιοχή και «σήμαναν συναγερμό» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Δήμο Καβάλας.

Ο λόγος είναι οι εκτάσεις που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια να καταστραφεί η βλάστηση που συγκρατούσε το χώμα και τις πέτρες του εδάφους. Μπροστά στον κίνδυνο, λοιπόν, κάποιου πλημμυρικού φαινομένου, η Π.Υ. ζήτησε από τον Δήμο Καβάλας να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των πρανών στις καμένες περιοχές.

Οι βροχές του φθινοπώρου και του χειμώνα άρχισαν στην περιοχή και «σήμαναν συναγερμό» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Δήμο Καβάλας. Ο λόγος είναι οι εκτάσεις που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια να καταστραφεί η βλάστηση που συγκρατούσε το χώμα και τις πέτρες του εδάφους. Μπροστά στον κίνδυνο, λοιπόν, κάποιου πλημμυρικού φαινομένου, η Π.Υ. ζήτησε από τον Δήμο Καβάλας να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των πρανών στις καμένες περιοχές. Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, δόθηκε ομόφωνη έγκριση για τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού, με σκοπό την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας. Η περιοχή που θα γίνει η παρέμβαση, όπως αναφέρθηκε, είναι η Νέα Καρβάλη.

Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν, επίσης, να αποσυρθεί το θέμα που αφορούσε στην προμήθεια καυσίμων και ελαιολιπαντικών για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει η νομική Υπηρεσία επί του αποτελέσματος του ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού. Στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές πέντε εταιρείες και ιδιώτες. Η επιτροπή διαγωνισμού απέρριψε (για διάφορους λόγους) και τις πέντε, καθώς και τις δύο ενστάσεις διαγωνιζόμενων. Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Ηλίας Καλανταρίδης, πρότεινε την απόσυρση του θέματος και την παραπομπή του στη νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό για την επισκευή των κάδων απορριμμάτων, μετά την κήρυξη έκπτωτου του εργολάβου, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να επαναληφθεί η διαδικασία. Τέλος, ο Ηλ. Καλανταρίδης ζήτησε την έγκριση των υπόλοιπων μελών της επιτροπής, ώστε να υπάρξει νομική εκπροσώπηση σε μία δικαστική υπόθεση σε βάρος του Δήμου Καβάλας, η οποία αφορά μία δημοσιονομική διόρθωση 76.000 ευρώ, που επιβλήθηκε το έτος 2009. Όπως είπε ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 στο μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας και δόθηκε δεκαήμερη αναβολή, για να προετοιμαστεί ο Δήμος Καβάλας.

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version