ΚΑΒΑΛΑ

Αντιπαράθεση για την Ακτή Καλαμίτσας | Συνάντηση Μουριάδη με ΕΤΑΔ στην Αθήνα

Στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου για ακόμα μία φορά η Ακτή Καλαμίτσας.

Μετά από ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας της δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Ιωσηφίδου σχετικά με την χάραξη του τοπογραφικού και το αν μπορεί να μετακινηθεί ο αιγιαλός τα αίματα “άναψαν” με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη να παρουσιάζει αναλυτικά το χρονικό χάραξης του Αιγιαλού από το 1970 μέχρι και σήμερα προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου (κάτι που δεσμεύτηκε πως θα το κάνει και στα Μ.Μ.Ε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA Channel).

Ωστόσο η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί καθώς η κ.α Ιωσηφίδου παρουσίασε μία νομική έρευνα στο enanews.gr και στην Μαρία Παπάζογλου στην οποία προχώρησε η ίδια κάνοντας λόγο πως η χάραξη του αιγιαλιού επί Αντιδημαρχίας Θ. Μουριάδη και Δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή μόνο κακό έχει φέρει στην ακτή επισημαίνοντας μάλιστα ότι πιθανή συζήτηση για επαναχάραξη θα φέρει θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία της Καβάλας

Δείτε τα όσα μετέφερε η κ.α Ιωσηφίδου στο παρακάτω ρεπορτάζ

Το τοπογραφικό της Ακτής Καλαμίτσας

Για να έρθει και η απάντηση από πλευράς του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA Channel με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη το βράδυ της Τρίτης με τον κ. Μουριάδη να προχωρά σε μία αναλυτική σύντομη αναδρομή των γεγονότων όπου από το 1970 μέχρι και σήμερα φαίνεται πως έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο τοπογραφικό της ακτής.

Επισήμανε ότι συζήτηση για επαναχάραξη του αιγιαλού στο συγκεκριμένο σημείο με την ΕΤΑΔ δεν μπορεί να υπάρξει ενώ το χαρακτήρισε μάλιστα λανθασμένη απόφαση και τουλάχιστον φαιδρή. Την ίδια ώρα ανέφερε πως η χάραξη του αιγιαλού έγινε για να μην χάσουν τις άδειες τους τα οικόπεδα που βρίσκονται στο εσωτερικό της ακτής.

“Με την κ.α Ιωσηφίδου πρέπει πάντα να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας! Εάν η κ.α Ιωσηφίδου θέλει να έχουμε ερείπια μέσα στην ακτή, τότε ας επιμένει στην άποψη της” τόνισε ο κ. Μουριάδης ενώ παρομοίασε τα οικόπεδα με την υπόθεση του κτίριου της παλιάς επιχείρησης του Αχιλλέα στο Περιγιάλι όπου λόγω μη-επαναχάραξης του αιγιαλού το κτίριο δεν μπορούσε να αποκτήσει άδεια λειτουργίας με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του.

Ακούστε τα όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA ο Δήμαρχος Καβάλας :

Εν κατακλείδι ο Δήμαρχος Καβάλας θα έχει σήμερα (27/10) συναντήσεις στην Αθήνα με την ΕΤΑΔ τόσο για το θέμα της Ακτής Καλαμίτσας όσο και για το θέμα των Παλιών Δικαστηρίων Καβάλας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version